Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Правилно варене на оризЗа да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак.
Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция....
16 Септ.
16
Как да запазим витамин С при варене на зеленчуциПри варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва. Задължително водата трябва да ги покрива. Варят се до омекване и веднага се свалят от огъня....
09 Септ.
Варене на цял петел в Instant PotМоята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
18 Окт.
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаТова се прави, за да се избегне разпадането на рибата при изваждането и от съда. Този начин на варене не се отнася до рибите с плоска форма като калкан, морски език и др....
14 Април
Как да тренираме щастието, за да го запазимКак да станете истински щастливи и да запазите щастието за постоянно?
1. Осъзнайте силата си
Сигурно сте чували как хората се намират във власт на емоциите си и нищо не могат да направят с това....
28 Април
Леща на фурна без варенеЛещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
12 Окт.
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиНаливаме вода дотолкова, за да се покрие 1/2 част от главичката.
Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата.
След като заври държим 30-35 минути....
04 Май
Периодичното гладуване за отслабване! Как да го правите правилно?Ако и вие сте решили да гладувате, за да отслабнете, тогава е много важно да правите това правилно, но и при най-малкия дискомфорт да се обърнете към лекар, както и да се консултирайте със специалист непосредствено преди...
23 Дек.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Как да сготвим нахутНахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия. Подходяща както за всеки ден, така и за празнична трапеза, е салатата от нахут с кедрови ядки....
16 Февр.
Нахут на фурнаНакиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън.
Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак....
21 Август
Нахут - ЛеблебияТова я прави отлична диетична храна и подходяща за хора, които искат да отслабнат.
Видове нахут
Обикновено нахутът е голям едногодишен храст, достигащ височина от 20 до 70 см....
28 Септ.
3
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да готвим черен нахутЧерен нахут - неговата употреба в готвенето
Свареният черен нахут има добра мека консистенция, така че от него можете да правите всякакви кремове, картофено пюре, вегетариански супи, т.е. с добавяне на малки тестени изделия...
10 Юни
Тънкости при варене на спагетиВ зависимост от соса за паста, който ще приготвяте, може да запазите 1 ч.ч. от водата от варенето на спагетите, за да добавите към соса;
10....
04 Януари
22
Съвети за варене на месоЗатова трябва правилно да изберете размера на съда, в който варите месото....
14 Май
Тънкости при варене на яйцаНякои източници ни препоръчват да го правим след като заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в още студената вода и чак тогава завирането им.
4....
02 Май
2
Защо дълбокото дишане е много полезно? Как да го правим правилноЗа да дишате дълбоко и правилно, трябва да използвате носа, а не устата си. Необходимо е да се използва и корема, а не само белите дробове и гърдите....
22 Март
Как да запазим витамините на хранитеЗа да се запазят витамините в храната при готвене има основни правила, които е добре да се спазват. Зеленчуците, след като се нарежат трябва веднага да се поставят във вряща вода или ястие....
07 Окт.
Как да запазим аромата на парфюмНе е необходимо да се „къпем” в парфюм – има няколко лесни начина, чрез които миризмата му ще се запази дълго време.
1. Напръскайте дрехите си – платовете задържат ароматите за много по-дълго време....
27 Април
1
Как да запазим еластичността на кожатаЗа да запазите еластичността на кожата в тази област, всеки ден глезете краката, а и ходилата си с хидратиращи средства и го съчетавайте с лек масаж. Движенията са отгоре надолу....
26 Април
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
16 Ноем.
1