Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак. Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция....
Как да запазим витамин С при варене на зеленчуциКак да запазим витамин С при варене на зеленчуци
09 Септ.
При варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва. Задължително водата трябва да ги покрива. Варят се до омекване и веднага се свалят от огъня....
Варене на цял петел в Instant PotВарене на цял петел в Instant Pot
18 Окт.
Моята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Това се прави, за да се избегне разпадането на рибата при изваждането и от съда. Този начин на варене не се отнася до рибите с плоска форма като калкан, морски език и др....
Как да запазим яйцата здрави при варене?Как да запазим яйцата здрави при варене?
26 Май
Перфектното време за варенето на яйца е 8 минути....
Как да тренираме щастието, за да го запазимКак да тренираме щастието, за да го запазим
28 Април
Как да станете истински щастливи и да запазите щастието за постоянно? 1. Осъзнайте силата си Сигурно сте чували как хората се намират във власт на емоциите си и нищо не могат да направят с това....
Леща на фурна без варенеЛеща на фурна без варене
12 Окт.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
04 Май
Наливаме вода дотолкова, за да се покрие 1/2 част от главичката. Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата. След като заври държим 30-35 минути....
Периодичното гладуване за отслабване! Как да го правите правилно?Периодичното гладуване за отслабване! Как да го правите правилно?
23 Дек.
Ако и вие сте решили да гладувате, за да отслабнете, тогава е много важно да правите това правилно, но и при най-малкия дискомфорт да се обърнете към лекар, както и да се консултирайте със специалист непосредствено преди...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Как да сготвим нахутКак да сготвим нахут
16 Февр.
Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия. Подходяща както за всеки ден, така и за празнична трапеза, е салатата от нахут с кедрови ядки....
Нахут на фурнаНахут на фурна
21 Август
Накиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън. Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак....
Нахут - ЛеблебияНахут - Леблебия
28 Септ.
3
Това я прави отлична диетична храна и подходяща за хора, които искат да отслабнат. Видове нахут Обикновено нахутът е голям едногодишен храст, достигащ височина от 20 до 70 см....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да готвим черен нахутКак да готвим черен нахут
10 Юни
Черен нахут - неговата употреба в готвенето Свареният черен нахут има добра мека консистенция, така че от него можете да правите всякакви кремове, картофено пюре, вегетариански супи, т.е. с добавяне на малки тестени изделия...
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
04 Януари
22
В зависимост от соса за паста, който ще приготвяте, може да запазите 1 ч.ч. от водата от варенето на спагетите, за да добавите към соса; 10....
Съвети за варене на месоСъвети за варене на месо
14 Май
Затова трябва правилно да изберете размера на съда, в който варите месото....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
02 Май
2
Някои източници ни препоръчват да го правим след като заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в още студената вода и чак тогава завирането им. 4....
Защо дълбокото дишане е много полезно? Как да го правим правилноЗащо дълбокото дишане е много полезно? Как да го правим правилно
22 Март
За да дишате дълбоко и правилно, трябва да използвате носа, а не устата си. Необходимо е да се използва и корема, а не само белите дробове и гърдите....
Как да запазим витамините на хранитеКак да запазим витамините на храните
07 Окт.
За да се запазят витамините в храната при готвене има основни правила, които е добре да се спазват. Зеленчуците, след като се нарежат трябва веднага да се поставят във вряща вода или ястие....
Как да запазим аромата на парфюмКак да запазим аромата на парфюм
27 Април
1
Не е необходимо да се „къпем” в парфюм – има няколко лесни начина, чрез които миризмата му ще се запази дълго време. 1. Напръскайте дрехите си – платовете задържат ароматите за много по-дълго време....
Как да запазим еластичността на кожатаКак да запазим еластичността на кожата
26 Април
1
За да запазите еластичността на кожата в тази област, всеки ден глезете краката, а и ходилата си с хидратиращи средства и го съчетавайте с лек масаж. Движенията са отгоре надолу....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....