Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се оправя пресолен ориз?Как се оправя пресолен ориз?
25 Април
Едни от най-често срещаните аварии в кухнята е да прегорим ястието или да го пресолим....
Трикове за оправяне на пресолено яденеТрикове за оправяне на пресолено ядене
03 Август
Това обаче се прави само когато супата е съвсем леко пресолена. Някои хора погрешно смятат, че пресолената супа се оправя с добавяне на вода....
Как да обезсолим пресолен боб?Как да обезсолим пресолен боб?
02 Окт.
Друг вариант е да добавите към тенджерата с пресолен боб една добре препечена филийка хляб. Изберете си единия от двата начина, който ви допада повече, но в никакъв случай не консумирайте пресолено ястие....
Може ли да се оправи пресечен маслен крем?Може ли да се оправи пресечен маслен крем?
14 Август
Всички маслени кремове, които са пресечени, се оправят на водна баня при непрекъснато разбиване с миксер....
Как се хвърля боб?Как се хвърля боб?
20 Януари
Гадаенето на боб или т.н. хвърляне на боб е древна техника за ясновидство, която някои казват, че идва от Турция, други от Египет. За разлика от много други видове гадания, този метод всъщност не е толкова труден. На...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
БобБоб
02 Септ.
Фасулът е общо наименование на група бобови растения. Познат е под наименованието боб. Бобовите растения играят значителна роля в човешката история. Те са първата култура, която еволюира, когато ловците и номадските племена...
Как се готви червен боб?Как се готви червен боб?
03 Окт.
Бобът е едно от най-популярните варива в националната ни кухня, а това не е характерно само за нашите кулинарни предпочитания. Това културно растение се отглежда в различни сортове и видове. Червеният боб е една от разновидностите...
Как се готви зелен бобКак се готви зелен боб
19 Дек.
За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията. Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Изважда се и се оставя настрана. В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как да се оправят недостатъците на манджатаКак да се оправят недостатъците на манджата
18 Март
По същия начин се измива и настърганата пресолена ряпа. Има и друг начин – просто се добавя още зеле или ряпа, която не е солена, и се смесва със салатата....
Тонка БобТонка Боб
05 Февр.
Тонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
Смилянски бобСмилянски боб
09 Юни
Смилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица. Традициите...