Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Неядливите гъби: Сапунена гъбаНеядливите гъби: Сапунена гъба
06 Окт.
Сапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така в низините....
Сапунена вода - всички приложенияСапунена вода - всички приложения
23 Май
Домашна сапунена вода за смес за балончета А защо да давате непрекъснато пари за онези тубички за сапунени балончета, на които толкова се радват децата ви?...
ЯдкиЯдки
11 Август
1
Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
Кайсиеви ядкиКайсиеви ядки
13 Септ.
4
Кайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества. Чрез...
Овесени ЯдкиОвесени Ядки
14 Април
Все по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били широко разпространени в древността. Някои стари култури са имали огромно значение при изхранването на населението и с неоценим принос за човечеството, но...
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
Кедрови ядкиКедрови ядки
18 Дек.
Невероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
Карамелизирани ЯдкиКарамелизирани Ядки
13 Септ.
Сипете захарта в съд с дебело дъно и поставете на котлона при умерен до силен огън. Капнете няколко капки вода и разклащайте, без да бъркате, докато захарта се карамелизира. Сложете при карамела ядките, които сте избрали...
Как да изпечем ядкиКак да изпечем ядки
27 Януари
Запичането на ядките, които се добавят към тесто, сладкиши или салата, подчертава техния вкус. Лешниците, фъстъците или орехите се превръщат в истински ценни съставки във всяко ястие. Нека да разгледаме всички плюсове и...
Как да съхраняваме ядкиКак да съхраняваме ядки
17 Дек.
1
1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
Диета с овесени ядкиДиета с овесени ядки
02 Ноем.
23
Диетата с овесени ядки спомага за бързото отслабване. Тя е идеален експресен метод за вталяване след празници и е оптимална за здрави енергични хора. Като ограничавате приема на калории, принуждавате организма си да използва...
Овесените ядки - отличната закускаОвесените ядки - отличната закуска
09 Септ.
1
Овесена каша е чудесен източник на енергия и сила сутрин. Реколтата от овес се събира през есента, но кашата е достъпна през цялата година. Овесът е богат източник на магнезий - минерал, който играе ролята при образуването...
Алергия към дървесни ядкиАлергия към дървесни ядки
18 Юли
Алергичната реакция към ядки може да се прояви към следните видове ядки: шамфъстък, лешник, кашу, орех, бадем, макадамия, бразилски орех, кестен, личи, пекан, кедрови ядки и други. Много малък процент от населението...
Печени или сурови ядки?Печени или сурови ядки?
22 Окт.
Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
Ползата от овесените ядкиПолзата от овесените ядки
15 Окт.
1
Овесените ядки са известни като съставна част от любимите на много хора мюсли, с които закусват здравословно. Те дават енергиен заряд за целия ден. Но овесените ядки могат да се използват и за много други цели. Те премахват...
Печени кайсиеви ядкиПечени кайсиеви ядки
05 Април
2
Накисваме ядките в малко вода, отцеждаме ги и ги печем във суха тава. Печем ядките на загрята фурна на 180 градуса, като ги бъркаме през около 30-60 секунди, за да не прегорят, а да могат да се изпекат равномерно....
Бутерки с ядкиБутерки с ядки
04 Юни
Орехите се нарязват на ситно. Кашуто и бразилският орех се смилат с чопър. Ядките се омесват със захарта и канелата. Бутер тестото се нарязва на квадратчета, всяко от които се разточваме малко с точилка. Всяко парче се...
Хляб с ядкиХляб с ядки
26 Септ.
Смесете 75 г. брашно със същото количество вода и натрошената 15 г жива мая. Когато получите хомогенна кашичка приберете я в хладилник за една нощ в добре затворен съд. Извадете на стайна температура предварителния фермент...
Овесени ядки ПориджОвесени ядки Поридж
25 Април
1
Заливаме овесените ядки с кипяща, подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме в млякото до омекване. Добавяме маслото и намаляваме котлона. Разбиваме яйцето със захарта и сипваме при овесените ядки. Към тази смес...
Пикантни топли ядкиПикантни топли ядки
15 Юли
Разтопяваме маслото и към него прибавяме чесъна, кърито, чили и сос Уорчестър, разбъркваме добре. Смесваме ядките и начупени солети, поставяме в тава и заливаме с маслото. Печем в предварително загрята на 180 градуса...
Круфини с ядкиКруфини с ядки
17 Дек.
Маята и захарта добавяме съм топлото мляко, разбъркваме, покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути. Разбиваме яйцата със солта. Добавяме маята към яйчената смес, разбъркваме и започваме да добавяме пресятите брашно и бакпулвер...
Курабийки с ядкиКурабийки с ядки
02 Май
В дълбока купа си счукваме яйцата и заедно със захарта разбиваме добре. В чаша си изсипваме киселото мляко и към него добавяме амонячната сода и оставяме настрана да шупне. След като е готова, добавяме към яйчената...
Кейк с ядкиКейк с ядки
09 Юни
Разбиват се яйцата със захарта, маслото се размеква и се прибавя към тях. Бакпулверът се размества с брашното и сместа се прибавя постепенно към яйцата. Добавят се орехите, ванилията, стафидите, настъргания лимон...
Бонбони с ядкиБонбони с ядки
30 Дек.
1
Залейте бадемите с вряла вода с малко сода бикарбонат и след малко ги обелете под течаща вода. Изпечете ги с лешниците във фурната на 200 градуса за 10-тина минути. Сложете лешниците в кърпа, започнете да ги търкате,...
Ядки с подправкиЯдки с подправки
01 Дек.
Ядките се смесват в голяма тава, предварително намазана с олиото. Напръскват се с малко вода равномерно, посипват се с всички подправки и се объркват хубаво. Слагат се да се пекат в предварително загряна слаба до...