Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да почистим дома като професионалистКак да почистим дома като професионалист
12 Април
Инструменти за почистване Ако възнамерявате да почистите дома като професионалисти, но имате само гъба за миене и парцал, то по-добре първо отидете до магазина за материали....
Идеи за десертни кремове със сладкарска сметанаИдеи за десертни кремове със сладкарска сметана
20 Април
Сметаната има широко присъствие в сладкарските изделия. Вижте как да си направите няколко бързи и лесни десерти, приготвени на сметанова основа....
Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?Може ли готварска сметана да се ползва като сладкарска?
14 Окт.
Ако обаче нямате сладкарска сметана, а само готварска сметана, това не е голям проблем. Единственото, което трябва да направите, е да добавите към готварската сметана пудра захар, за да се подслади....
Сладкарски тайниСладкарски тайни
07 Септ.
2
Когато правите сладкиш с извара, има опасност след изпичането той да спадне. Затова го извадете внимателно от фурната и проврете ножа между сладкиша и тавата....
Италиански сладкарски МеренгИталиански сладкарски Меренг
07 Май
Италианският сладкарски Меренг е готов....
Сладкарски яйчен кремСладкарски яйчен крем
04 Януари
14
Правете завъртяни движения с телта на осмица и бъркайте, докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Използвайте за различни сладкарски изделия - за пълнеж на понички, за торти и т.н....
Сладкарски крем ПастичераСладкарски крем Пастичера
06 Януари
Сладкарският крем Пастичера може да се използва като пълнеж за еклери, кремки, крем за торта, сладкиши и други изкушения....
Сладкарски шоколадов кремСладкарски шоколадов крем
12 Септ.
Готовият сладкарски шоколадов крем може да се поднесе охладен в купички или да се използва като добавка за различни сладкиши и торти....
Класически сладкарски кремКласически сладкарски крем
18 Август
1
Така приготвения класически сладкарски крема е подходящ за торти и украси....
Сладък ванилов сос за десертиСладък ванилов сос за десерти
24 Юли
1
Жълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното. Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква. Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато. Когато сосът...
Малинов топинг за вкусни десертиМалинов топинг за вкусни десерти
20 Март
За да се получи гладък топинг, пасираме с блендер или пасатор. Този вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Малинов топинг за сладкиши и десертиМалинов топинг за сладкиши и десерти
27 Април
Шоколадът се разтапя на водна баня, като се разбърква. Слага се топка сладолед. Добавя се от разтопеният шоколад. Добавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти. Завършва се с бисквитка....
Лесен чийзкрем за торти и десертиЛесен чийзкрем за торти и десерти
14 Април
1
Може да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)Основен сладкарски крем Патисери (Patisserie)
14 Януари
7
Крем Патисери е основен сладкарски крем, подходящ за пълнежи на торти, еклери, сладкиши, които изискват да имат подходящ крем. Може да се поднесе и самостоятелно, като се сервира в купички/чаши....
Сладкарски крем с бял шоколадСладкарски крем с бял шоколад
10 Ноем.
Сладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши. С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове....
Какво да правим като се изгорим?Какво да правим като се изгорим?
10 Ноем.
Изгарянето е една от най-често срещаните домашни злополуки. Обикновено става при работа с ютия, с котлон, както и при контакт с горещи течности, като загрята мазнина, супа или вряла вода. За щастие повечето инциденти не са...
Сладкарски бои и оцветителиСладкарски бои и оцветители
27 Септ.
2
Бялата сладкарска боя се постига с използване на сметана и пудра захар....
Тиквеник като баклаваТиквеник като баклава
11 Август
Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава....
Кекс като козунакКекс като козунак
20 Април
2
Кексът като козунак е много апетитен....
Коктейл Като ГръмотевицаКоктейл Като Гръмотевица
28 Окт.
Пробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
Мекици като бухтиМекици като бухти
07 Юли
Когато решим да правим бухтите, изваждаме директно тестото и в загрята мазнина пържим оформените бухти. Стават много бързо и се издуват доста. Тестото може без проблем да се съхранява 2 дена в хладилник....
Баница като ПицаБаница като Пица
16 Окт.
В кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем с първата смес. На всеки 5 кори поръсваме и с киселите краставички и пушеното месо. Останалата течност изсипваме най-отгоре....