Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да ям жълтъци всеки ден?Трябва ли да ям жълтъци всеки ден?
24 Юли
Дали трябва да ядем жълтъци всеки ден? Този въпрос сигурно често изниква в главата ви, особено ако имате по-различен режим на хранене. Досещате се, че има хора, които изяждат по едно яйце всяка сутрин, което ги поддържа...
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Какво да не ям, за да отслабна?Какво да не ям, за да отслабна?
07 Окт.
3
Захарта и всички продукти със съдържание на захар трябва да се използват в ограничени количества. Най-добре е те да се заменят с натурален мед, сушени плодове или малко количество шоколад....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да спра да ям през нощтаКак да спра да ям през нощта
13 Окт.
Надали не познавате човек, който да се оплаква, че нощно време има неустоимото желание да се разходи до хладилника и да си похапне. И макар да е всеобщо схващането, че в случая става въпрос само за хора, страдащи от наднормено...
Какво да ям, когато съм боленКакво да ям, когато съм болен
31 Окт.
Наблягайте на чай от лайка, мащерка, салвия (градински чай), бъз, джинджифил, сладък корен, ехинацея, горски плодове, както и мед, пчелен прашец, лук и чесън....
Мога ли да ям авокадо при гастрит?Мога ли да ям авокадо при гастрит?
28 Септ.
Гастритът е сред водещите заболявания на стомашно-чревния тракт. Той се проявява в остра коремна болка вследствие на възпалена стомашна лигавица. Състоянието е излечимо, но ако не се предприемат навременни мерки, то може...
Каква храна трябва да ям, за да отслабна?Каква храна трябва да ям, за да отслабна?
12 Юни
Чудесни са и за отслабване, защото съдържат много захар и много фибри. Подобно на ябълките, те задържат храносмилането и с това подпомагат отслабването. Зеленчуци Броколи - те съдържат много фибри и протеини....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Не ям, но не слабея! Защо се случва?Не ям, но не слабея! Защо се случва?
02 Януари
Пътят към постигането на желаната фигура е дълъг и труден. Често си го представяме праволинеен – ако се движим в правилната посока, то в крайна сметка ще достигнем до желаната дестинация. В действителност обаче по пътя към...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани....
Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?
31 Март
Не е достатъчно да ядете месо само веднъж в седмицата. Това означава, по прости сметки, че ще консумирате месно ястие само четири пъти месечно. Това е твърде малко като честото и може да доведе до появата на някои дефицити...
Мога ли да ям маслини при диета за отслабване?Мога ли да ям маслини при диета за отслабване?
29 Март
С наближаването на лятото и повишаването на температурите все по-критично се вглеждаме в тялото си и виждаме пораженията, които мазната храна и обездвижването през зимата са оставили. Ето защо трескаво започваме да опитваме...
Кулинарна употреба на див ямКулинарна употреба на див ям
26 Август
Известен е и като гулия или сладък мексикански картоф и се използва в кулинарията на цяла Южна и Северна Америка като най-обикновен картоф....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол. Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря....