Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Странностите на звездитеСтранностите на звездите
30 Окт.
Всички ние сме странни по наш собствен начин, но известните личности, онези, които харесваме и наричаме идоли, също имат много чудати привички. Дори някои от тях са толкова странни, че е трудно да повярваме, че са истина....
Златни правила в етикета на храненеЗлатни правила в етикета на хранене
27 Юни
Доброто възпитание включва отличното познаване и спазване на етикета, както в общуването, така и при хранене....
Етикет при ядене на мидиЕтикет при ядене на миди
25 Август
За съвети относно етикета за ядене на миди и увереността да ги поръчате без притеснение, предлагам няколко съвета. Счупете първата си мида на две и ползвайте едната черупка като лъжица....
Етикет при сервирането на кафеЕтикет при сервирането на кафе
10 Април
Кафето според етикета трябва да сервирате в чашки, които са предварително загряти. Те не трябва да са пълни догоре. Според етикета чашката за кафе се пълни 2/3....
Етикет за новогодишната трапезаЕтикет за новогодишната трапеза
28 Дек.
Ето какво трябва да знаете за етикета на новогодишната трапеза! Изберете салфетки и покривки, които са в топли цветове и празнични цветове – жълто, оранжево или червено....
Салца за Палео храненеСалца за Палео хранене
26 Юли
Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
Малките хранителни странности на известнитеМалките хранителни странности на известните
19 Юли
Бившият премиер на Великобритания, Уинстън Чърчил, смятал закуската за най-важното хранене за деня и ядял закуската на две хранения....
Отбелязваме Световния ден на пастатаОтбелязваме Световния ден на пастата
25 Окт.
На 25-ти октомври се отбелязва Световния ден на пастата, която е една от най-любимите храни на милиони хора по цял свят. Макароните и другите италиански специалитети имат свой ден от 1995 година....
Отбелязваме Световния ден на хранитеОтбелязваме Световния ден на храните
16 Окт.
Храненето никога не трябва да е безразборно и само за удоволствие. Добре е да се спазват някои прости правила....
Отбелязваме Световния ден на зрениетоОтбелязваме Световния ден на зрението
12 Окт.
На 12 октомври се отбелязва Световният ден на зрението....
Мистериозните кътчета на Световния океанМистериозните кътчета на Световния океан
05 Май
4
Има места в световния океан, които хората определят като най-мистериозни. Самолети и кораби изчезват в тези места без следа. Има и гигантски водовъртежи, огромни вълни и загадъчни светлинни кръгове във водата....
Отбелязваме световния ден на донорствотоОтбелязваме световния ден на донорството
11 Окт.
На 11 октомври се отбелязва Световния ден на донорството. В България за втора поредна година стартира Седмицата на донорството, като основна инициатива към световния ден....
Отбелязваме Световния ден на сърцетоОтбелязваме Световния ден на сърцето
29 Септ.
1
Световният ден на сърцето ни напомня, че най-важно е да обръщаме внимание на тялото си да се вслушваме в него....
Съветите на Нова Кетъринг: Етикет и поведение на масатаСъветите на Нова Кетъринг: Етикет и поведение на масата
03 Септ.
3
Когато храненето е приключило, приборите се поставят плътно един до друг в дясната част на чинията....
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноЕтикет при поднасянето и консумация на бяло вино
03 Август
Виното е част от световния и българския бит и доста често присъства на нашата трапеза. Малко от нас са наясно с етикета за сервиране на вино и как точно се пие и поднася....
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЕтикет при поднасянето и консумация на червено вино
25 Април
1
Но, за да постигнем пълно удоволствие от виното, добре е да знаем какъв е етикетът за консумирането на червеното вино. Как и по колко да сложим в чашата, каква да бъде температурата му и в каква чаша да си налеем....
Новите етикети на храните тревожат производителиНовите етикети на храните тревожат производители
19 Окт.
От кухните коментират, че ще им е доста трудно да съберат цялата информация за храните, която от този декември ще са задължени да съобщават върху етикета....
Странностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близкиСтранностите на Айнщайн, за които са знаели само неговите близки
05 Май
Името Алберт Айнщайн е синоним за гений и въпреки че постиженията му във физиката са неоспорими, у дома той е показвал доста по-различно лице. Към най-близките си хора той е бил доста суров. Айнщайн е бил много взискателен...
Световни конспирацииСветовни конспирации
09 Окт.
9
Вижте някои от най-известните световни конспирации....
Посрещаме Световния ден на пчелния медПосрещаме Световния ден на пчелния мед
18 Август
Днешният 18 август трябва да се отпразнува и с мед, тъй като на тази дата се отбелязва Световният ден на пчелния мед. Инициативата обръща внимание и на пчелите, които ни приготвят този сладък еликсир за здраве....
Днес отбелязваме Световния ден на ябълкитеДнес отбелязваме Световния ден на ябълките
15 Септ.
Идеята на Световния ден на ябълката е да популяризира ежедневната консумация на вкусния плод....
Отбелязваме Световния ден на сочния братвурстОтбелязваме Световния ден на сочния братвурст
16 Август
На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст – колбас, на който малко хора могат да устоят. Съчетайте го с халба от любимата си бира и посрещнете празника подобаващо....
Кога се въвежда мед в храненето на бебето?Кога се въвежда мед в храненето на бебето?
19 Май
Препоръчително е да започнете да въвеждате мед в детското хранене не в чиста форма, а като добавяте няколко капки към напитки или храна....
Секс-етикетът на женитеСекс-етикетът на жените
30 Януари
Моментът на първата близост може да се превърне в незабравимо събитие или в грандиозен провал. Трябва да знаем как да се държим правилно, за да останем и ние, и нашият избраник с приятни спомени. Докъде да стигнете на...
Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?
21 Юни
Патешкото месо, макар и не толкова популярно като пилешкото, е традиционно за българската трапеза. Печено или задушено, може и на скара, това месо е достойно и за най-изискания ресторант или ценител на кулинарните...