Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и трикове при готвенето с медСъвети и трикове при готвенето с мед
18 Февр.
Тук ще намерите съвети за използването на мед за различни цели и рецепти. Много е лесно да замените захарта с мед в рецептите....
Нахут на фурнаНахут на фурна
21 Август
Накиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън. Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак....
Нахут с патладжан на фурнаНахут с патладжан на фурна
27 Януари
Към нахут с патладжан на фурна подхожда чаша вино....
Нахут с телешко на фурнаНахут с телешко на фурна
17 Окт.
Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Накрая се прибавя отцеденият нахут и около 700 мл телешки бульон или вода. Оставя се на тих огън за 10 минути....
Кюфтета от нахут на фурнаКюфтета от нахут на фурна
17 Февр.
Накиснете нахута за 12 часа. След това го отцедете и смелете в блендер. Смелете слънчогледа, сусама и кашуто и ги прибавете към нахута....
Киноа с нахут на фурнаКиноа с нахут на фурна
26 Януари
1
Запечете киноата на сух тиган и я кипнете с вода 1:3, но без да я варите. Смесете киноата с водата, запръжката и нахута в тава....
Фалафели от нахут на фурнаФалафели от нахут на фурна
23 Юли
Нахутът се сварява, а ако е от консерва - препоръчвам накисването му за едно денонощие в студена вода. Нахутът се пасира с пасатор или чопър, но не на пюре, а да си остане по-едричък....
Патладжан с нахут на фурнаПатладжан с нахут на фурна
25 Окт.
Зеленчуците се готвят още около 10 минути, след което се прибавя отцеденият нахут, разбърква се и всичко се прехвърля в тавичка. Ястието с нахут се пече около 40 минути на 200 градуса....
Кулинарни трикове при готвенето на зелеКулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
Зелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат благоприятно действие върху нашия стомах. Разбира се, ако искаме да извлечем максимална полза от него, трябва да го консумираме правилно, без да прекаляваме, защото правилото...
Нахут с картофи и наденица на фурнаНахут с картофи и наденица на фурна
24 Септ.
Печете нахута с картофи и наденица на фурна за 40 мин. на 200 градуса....
Нахут с патешкоНахут с патешко
25 Април
Добавете лука и чесъна, нарязани на дребно. Задушете за няколко минути. Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода. След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата....
Нахут с таханНахут с тахан
17 Дек.
1
Отгоре поставяме на купчинки отделените цели зърна. Нахутът с тахан е страхотна разядка, опитайте....
Нахут с киноаНахут с киноа
03 Юли
1
Нахутът с киноа е готов....
Нахут с патладжанНахут с патладжан
30 Дек.
Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври. След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне. Накрая по желание се поръсва с магданоз....
Нахут с оризНахут с ориз
16 Дек.
Сипват се в съда смесените ориз и нахут и се овкусяват със сол и черен пипер....
Нахут с гъбиНахут с гъби
14 Август
Накиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
Бърз Рататуй с нахут на фурнаБърз Рататуй с нахут на фурна
01 Май
Патладжанът, тиквичките и доматите се нарязват на кубчета, лукът на полумесеци, а чесънът се наситнява и се слагат в тава. Прибавя се към тях и нахутът и се разбърква....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Съвети за готвенето на артишокСъвети за готвенето на артишок
16 Март
Основните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Неприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
Съвети при готвенето на яребицаСъвети при готвенето на яребица
06 Март
Ястията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни. Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
Съвети при готвенето на фазанСъвети при готвенето на фазан
06 Март
Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано. Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
Съвети при готвенето на пуйкаСъвети при готвенето на пуйка
17 Февр.
Въпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни. 1....
Съвети при готвенето на агнешкоСъвети при готвенето на агнешко
29 Януари
Освен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки. Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
Нахут с пилешка каймаНахут с пилешка кайма
25 Април
Намалете котлона и варете до готовност на нахута. Изключете и сервирайте, докато нахутът с пилешка кайма е топъл....