Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Друг начин за съхранение е бланширането на граха за една или две минути и последващото му замразяване. За да консервирате грах, трябва той да е млад, шушулките да са здрави и чисти....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Съхранение и консервиране на руколаСъхранение и консервиране на рукола
01 Юни
Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение и консервиране на лимони
22 Май
Съхранение на цели лимони Ако възнамерявате да използвате лимоните в рамките на няколко дни след покупката, ги съхранявайте далеч от пряка слънчева светлина....
Консервиране и съхранение на боровинкиКонсервиране и съхранение на боровинки
21 Август
След като веднъж се откъснат, боровинките не издържат дълго време и трябва да ги консервирате или да ги консумирате....
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
29 Юни
2
Консервирането на тиквичките може да стане по няколко различни начина, но в по-удобният вариант от замразяването, защото така зеленчукът се запазва повече....
Съхранение и консервиране на гъбиСъхранение и консервиране на гъби
23 Юни
1
Когато ще консервирате гъби не ги оставяйте дълго да чакат за обработка. Добре е да ги приберете във фризер ден-два след като са набрани или купени....
Консервиране и съхранение на чесънКонсервиране и съхранение на чесън
15 Юни
Относно консервирането – от чесъна става чудесна туршия, т.нар. кисел чесън....
Консервиране и съхранение на царевицаКонсервиране и съхранение на царевица
15 Май
1
Ако искате да имате царевица и през другото време, научете се как да я съхранявате или да я консервирате. Прясната царевица се разваля сравнително бързо, не я оставяйте да ви „чака” дълго....
Съхранение и консервиране на тиквиСъхранение и консервиране на тикви
18 Окт.
За по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
30 Окт.
Съхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоСъвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
13 Март
Трябва също да знаем как и при какви условия цвеклото може да бъде консервирано. Ето и няколко рецепти за консервиране на цвекло: 1....
ЛещаЛеща
31 Май
Избор и съхранение на леща Избирайте леща, която е лъскава и без черни петна. Ако пликът е прозрачен, огледайте за малки боклуци и червейчета и ако ги има - не купувайте от този вид....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
По този начин се дава възможност за по-дългото им съхранение. Опазването обикновено предотвратява растежа на бактерии и гъбички, както и на други микроорганизми. Предотвратява се и визуалното влошаване....