Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване на карфиолСлед това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца....
04 Ноем.
Замразяване на маслини във фризерЗдравите и зелени маслини се измиват и почистват и оцеждат от водата. С дървено чукче за месо се удрят добре да се напукат леко.
Вяска маслинка порежете на 3 места. Сложете в голям съд и залейте с вряла вода, а след това...
15 Май
Замразяване на магданоз и копърПоставяме стикер с надпис за съдържанието и месеца на замразяване. В този вид подправките могат да се съхраняват до година.
Друг метод за съхранение е с масло. В разтопено масло прибавяме нарязани магданоз или копър....
23 Февр.
Таратор със свеж спанак и копърСкълцаните ситно листа свеж спанак смесваме с нарязания ситно пресен копър, една супена лъжица зехтин, сол на вкус и чесън - на прах или скилидка настърган пресен ....
05 Юли
Няколко билки за свеж дъхНяколко зърна карамфил могат да бъдат допълнение към помощните средства, които носите постоянно в козметичната си чантичка. При необходимост сдъвчете 1/3 от зърното и веднага ще усетите ефект.
4. Лайка....
20 Юни
Замразяване и съхранение на бамяЕто как да процедирате в тези две ситуации:
Замразяване на бамя
След като сте се снабдили с бамята трябва да огледате всяка шушулка добре и да премахнете повредените....
02 Окт.
Съхранение на копър и магданозМазнината ще предпази подправките от мухъл и те ще се съхранят около 4 -5 месеца. На всеки 100 грама зеленина се слага 1 чаена лъжичка сол и 1 супена лъжица оцет....
27 Юни
3
Няколко трика при замразяване на хранаПрепоръчително е продуктите да бъдат ползвани не по-късно от третия месец след тази дата.
- Ако ще замразявате плодове, изберете най-зрелите. Измийте ги непосредствено преди да ги пъхнете в найлоновия пакет....
27 Август
Съхранение на копър, коприва и магданозДобре е да се употребява в първите месеци след замразяването й.
Съхранение на магданоз
Първо отрежете долните краища на стъбълцата на магданоза. Уверете се, че листата са напълно сухи....
18 Май
2
Съвети за замразяване и съхранение на мидиЗамразяване на миди във фризер
Най-лесният начин за замразяване на мидите е като ги кипнете за 5 мин. в подсолена вода докато се отворят черупките им....
29 Януари
Гратин с няколко сиренаПоръсвайте с малко от подправките, чесъна и с част от сирената и кашкавала (настъргани) без Пармезана.
Редете така до изчерпване на картофите....
30 Март
КопърДобре измит и изтръскан от водата, копърът се поставя в изправено положение в найлонов плик с цип и е готов за замразяване....
03 Февр.
Пиле с няколко вида гъбиСваряваме пилето до полуготовност. Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът.
Запържват се и се добавя чесънът,...
27 Февр.
Пълнени гъби с няколко сиренаГъбите се измиват и им се махат пънчетата.
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио.
Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър.
С тази смес...
06 Април
1
Икономично фрикасе с няколко продуктаГотовото ядене отдръпване и оставя да се охлади няколко минути. По желание поднасяме с листенца магданоз....
07 Ноем.
Как да имате свеж зелен копър в градината от ранна пролет до късна есенПоетапни пролетни и летни сеитби на ранни сортове копър
За удължаване на наличието на свежия копър сеитбата се осъществява на няколко етапа. Този метод е подходящ само за ранни сортове....
26 Април
Свеж лимонов чийзкейкСмелете или намачкайте бисквитите на брашно. При тях изсипете разтопеното и топло масло. Объркайте всичко с лъжица и изсипете сместа във форма за торта.
Притиснете я с лъжица и приберете формата в хладилник.
В дълбока...
28 Май
2
Свеж лимонов сладкишИзберете големи яйца и голям, сочен лимон. Разбийте яйцата със захарта. Прибавете прясното мляко, пресятото брашно, солта, бакпулвера, ванилията и лимоновата есенция. Разбъркайте добре.
Включете фурната на 180 градуса...
29 Януари
5
Свеж плодов десертРазбийте киселото мляко с крема сиренето и пудрата захар.
На дъното на купичките сложете начупена бисквита, 3-4 лъжици от млечна смес и нарязани на ситно плодове.
Покрийте плодовете с останалата млечна смес и украсете...
31 Август
Вкусен свеж сандвичПрепичаме филийките хляб. Може да ползвате всякакъв хляб - бял, черен, пълнозърнест.
Намазваме ги с масло и посоляваме на вкус. Редим продуктите върху филийката.
Добавяме домата, марулята, кашкавала и пушеното пуешко...
19 Юни
Домашен свеж пастетДробът се нарязва на ситно, измива се добре и се сварява в малко вода. Лукът и магданозът се нарязват на ситно.
След като дробът е сварен го изваждаме в купа или буркан, като не изхвърляме бульона от тенджерата, сипваме...
13 Май
14
Свеж ягодов меренгПрибавете захарта на части, без да спирате да работите с миксера. Количеството и е на вкус, тъй като зависи и от сладостта на ягодите, с които разполагате....
26 Април
Свеж спаначен дипПоднесете готовия свеж спаначен дип топъл или охладен, може да се сервира и по двата начина.
Идеална компания за дипа са хрупкави крекери, гризини или зеленчукови пръчици....
02 Окт.