Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Пилаф на пашатаПилаф на пашата
15 Окт.
Изчистеният и измит ориз се кисне 1 час в топла подсолена вода. Изцеждаме го и го запържваме до златисто. Заливаме със зеленчуковия бульон и печем във фурната около 30 минути. Омесваме каймата със яйцето и накиснатата...
Пилаф с орзоПилаф с орзо
14 Юни
При сервиране на вкусния пилаф се пълни в купичка или чашка и след това обръща върху плоска чиния. Консумира се пилаф с орзо като гарнитура или основно ястие....
Пилаф с овнешкоПилаф с овнешко
16 Дек.
Измиваме и нарязваме овнешкото месо на средно големи парчета. Почистваме и измиваме oриза, нарязваме лука на дребно. В затоплена мазнина изсипваме лука да се задуши с малко вода....
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
12 Юни
3
Добавете и останалата половина масло и задушавайте на много тих огън до готовност....
Пилаф с кимионПилаф с кимион
04 Юни
Поднесете пилафа в подходящ съд и поръсете отгоре със запържените стафиди с масло....
Пилаф с кайсииПилаф с кайсии
12 Февр.
Добавяме маслото и разбъркваме пилафа с кайсии. Увеличете грамажите на продуктите за повече порции сладък пилаф....
Пилаф с шехриеПилаф с шехрие
04 Окт.
След като е готов оризът, се дърпа от котлона и се поставя кухненска ролка върху тенджерата с пилаф с шехрие, затваря се капакът за около 10 мин....
Пилаф с мидиПилаф с миди
10 Май
Пилаф с миди - вкусен ориз с морски дарове....
Пилаф с месоПилаф с месо
26 Ноем.
1
Загряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана....
Пилаф с гъбиПилаф с гъби
02 Март
Разбъркайте готовия пилаф и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо. Остава ни само да се насладим на нашия пилаф с булгур....
Пилаф с фидеПилаф с фиде
17 Април
След като това стане, спираме котлона, слагаме салфетки под капака на тавата и завиваме пилафа с фиде с кърпи....
Пилаф с каймаПилаф с кайма
08 Ноем.
Изсипете сместа в огнеупорен съд, добавете още малко вода и запечете за малко пилафа във фурната. Поръсете с магданоза и сервирайте....
Пилаф с мидиПилаф с миди
12 Юни
Може да поднесете пилафа с или без мидените черупки....
Пилаф с агнешкоПилаф с агнешко
06 Март
Гответе на слаб котлон около 30 минути, докато агнешкото стане крехко, а оризът поеме течността. Поднесете пилафа с агнешко с кисело мляко, разбито с няколко скилидки чукан чесън....
Пилаф с месоПилаф с месо
26 Ноем.
1
Загряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана....
Пилаф с пилешко и киноа на параПилаф с пилешко и киноа на пара
22 Ноем.
След приключване пилафът се оставя за 10 минути и се сервира....
Пилаф с риба хамсияПилаф с риба хамсия
08 Юни
Прехвърля се във фурната и пилафът се изпича за 30-40 минути на 180 градуса. Пилафът с риба хамсия е готов....
Пилаф с патешко месоПилаф с патешко месо
22 Септ.
За пилафа Сложете маслото в загрят съд и съвсем малко олио. Сложете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със салвия, мащерка и сол....
Булгурен пилаф с тофуБулгурен пилаф с тофу
03 Юли
Държи се на огъня около 15 мин., докато течността бъде поета. В голяма купа се разбъркват тофуто и соевият сос, където се добавя и булгурът заедно с магданоза....
Пилаф с овнешко месоПилаф с овнешко месо
22 Ноем.
Изпържете нарязаното на кубчета месо, прибавете настърганите моркови и нарязания лук. Изпържете. Прибавете доматеното пюре, 700 мл вода, черен пипер и възварете. Добавете изплакнатия ориз и отново възварете....
Вегетариански пилаф с нахутВегетариански пилаф с нахут
23 Август
Залива се с вода и се задушава до омекването на ориза....
Пилаф с консервирано агнешкоПилаф с консервирано агнешко
03 Май
Тъй като месото е предварително сварено (от буркан) или печено, слагаме във вряща подсолена вода първо ориза за 15 минути да се свари. Накрая прибавяме нарязаното агнешко да си пусне аромата и изключваме котлона. По...
Пилаф с кисело млякоПилаф с кисело мляко
09 Март
2
Намалете котлона и варете до абсорбиране на течността от ориза. Снемете след това от огъня, покрийте тенджерата с кърпа, сложете капака и запарете така за 5-10 минути. Поднесете порция пилаф с кисело мляко....
Пилаф с агнешка каймаПилаф с агнешка кайма
22 Ноем.
В керамична кръгла форма на дъното се разпределя сготвената агнешка кайма. Заглажда се и отгоре се изсипва ориза и леко се притиска до плътност. Пилафът се поставя в голяма сервизна чиния и се обръща....