Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни сватбени рецептиИ ако държите сватбеният ви ден да протече в синхрон с българските традиции, то е добре да знаете кои са традиционно българските сватбени рецепти?...
17 Юни
Рецепти за профилактика на пародонтозаТези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
17 Януари
1
Погача за ТодоровденОт изброените продукти замесваме хубаво еластично тесто, като най-важното е да активираме маята и да пресеем брашното.
Оставяме да втаса, след което разделяме тестото на 5 еднакви топки и едно малко топченце тесто колкото...
21 Септ.
6
Питка за ТодоровденНамажете питката за Тодоровден с разбит жълтък с малко вода и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна....
19 Март
1
Салата за ТодоровденПредварително сварената леща се отцежда и се поставя в подходяща купа. Добавя се нарязаният на кубчета домат, лукът, нарязан на полумесеци и наситненият магданоз.
Салатата се овкусява с лимонов сок, натрошени орехови ядки...
19 Март
1
Албанска кухня: Традиционни ястия и рецептиКогато приготвяте ястия с ориз по албански рецепти, най-добре е да използвате сорта Басмати. Той се пържи, вари, пече, докато оризът не става влажен и нишестен на текстура....
29 Март
Пухкава Погача за ТодоровденПокривам с алуминиево фолио за 15-20 минути (така се получава парников ефект, вместо да се пръска с вода, за да омекне) След това махам фолиото и покривам с памучна кърпа, докато се охлади погачата за Тодоровден....
06 Март
Пита подкова за ТодоровденЗатоплете прясното мляко. В 100 мл от него разтворете маята и захарта и оставете да шупне. Пресеите брашното и солта и направете кладенче, в него сипете яйцето, олиото и шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно...
19 Март
Питка подкова за ТодоровденМлякото се затопля до 40 градуса и в него се разбърква маята с 1 с.л. захар и се оставя да бухне. Сипва се в средата на пресято брашно. Прибавяме яйцата, като се отделя единият жълтък за намазване отгоре. Добавям и останалата...
19 Март
Супа от леща за ТодоровденНарежете лука и моркова, поставете в нагрятото олио и разбъркайте.
Запържете за около 2 минути, добавете вода и предварително добре измитата леща.
Петнадесет минути след като заври, добавете нарязаните на кубчета...
04 Март
Рецепти за Масленица, които се приготвят традиционноНезависимо към коя рецепта се насочите, е важно да споменем, че руснаците консумират блините както със сладко, така и със сирена, сметана или пък хайвер....
16 Ноем.
Традиционни рецепти от израелската кухня за Шавуот (Shavuot)В следните редове обаче ще се занимаем само с традиционните рецепти от израелската кухня, които се приготвят за Шавуот или Петдесетница....
28 Април
Традиционни ямболски милинкиТези традиционни ямболски милинки се консумират топли за закуска!...
27 Юли
Традиционни сливенски милинкиТрадиционни сливенски милинки като от едно време.
В голяма купа налейте затоплените вода и прясно мляко. Натрошете маята и разбъркайте да се разтвори напълно....
30 Януари
Традиционни немски масленкиОмесете брашното, маста, маслото, ванилията, захарта, содата и 2 с.л. вода.
Разделете полученото тесто на 2 части, като към едната прибавете какаото.
Разточете двете теста на фитили, а след това ги съберете. От получилото...
10 Март
Традиционни слепени меденкиТрадиционните слепени меденки са страхотен десерт, който да поднесете на гостите си с кафе....
23 Септ.
Моите традиционни катмиМоите традиционни катми са страхотни, поднесени с домашно сладко по избор....
20 Август