Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Мусака с мерлуза на фурнаМусака с мерлуза на фурна
21 Март
Яйцата се разбиват с млякото, солта и черния пипер и с тази смес се залива мусаката от риба. Пече се на силна фурна приготвената мусака. Вкусна мусака - чудесно ястие с риба!...
Корейска мусака на фурнаКорейска мусака на фурна
09 Март
1
Така приготвената мусака се пече в загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. От яйцата и настъргания кашкавал се разбива смес, с която се залива корейската мусака след 30 минути....
Вкусната мусака на мамаВкусната мусака на мама
28 Април
1
Когато мусаката остане на мазнина, заливаме със заливката за мусака. Подготовка на заливката: В тиган запържваме брашното с олиото, да се зачерви леко....
Сполучливата мусака на БабаСполучливата мусака на Баба
26 Ноем.
За заливката: Яйцата, киселото мляко и брашното се разбъркват до хомогенна смес и когато мусаката е почти готова, се залива с нея, като се правят след изсипването на заливката дупчици с вилица, за да проникне сместа в пластовете...
Редена мусака на пластовеРедена мусака на пластове
03 Април
След като мусаката е готова, изваждаме и поръсваме с нарязаните на ситно пресен лук и магданоз. Редената мусака на пластове е готова....
Традиционната мусака на бабаТрадиционната мусака на баба
14 Януари
1
Залейте, върнете във фурната за още 15 мин. и поднесете традиционната мусака на баба....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Вегетарианска мусака с картофи на параВегетарианска мусака с картофи на пара
15 Май
2
След това залейте с разбитото яйце и млякото и запечете мусаката във фурната....
Мусака по рецептата на ЗвездевМусака по рецептата на Звездев
19 Март
Мусаката по рецептата на Звездев е готова....
Мусака от моркови на фурнаМусака от моркови на фурна
19 Септ.
Оставяме продуктите да се варят на тих огън до омекване на морковите и ориза. Сваляме от огъня и добавяме доматената салца и разбъркваме добре....
Мусака от тиквички на фурнаМусака от тиквички на фурна
06 Юли
По желание всяка порция мусаката от тиквички на фурна се сервира с кисело мляко....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Мусака с картофиМусака с картофи
29 Март
Накрая на печенето се маха фолиото и ястието с картофи и тофу се държи около 10 мин., за да придобие златистокафяв вид. Мусака с картофи за малки и големи гладници....
Мусака с морковиМусака с моркови
24 Февр.
В намаслена тавичка нареждаме половината от нарязаните на кръгчета моркови, отгоре разстиламе каймата и покриваме с останалите моркови. Поливаме с бульона и печем, докато остане на мазнина....
Мусака с ЮфкаМусака с Юфка
12 Юни
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 16-17 минути или до полуготовност на картофките....
Мусака с колбасиМусака с колбаси
20 Ноем.
Картофите се белят и режем на кубчета както за обикновена мусака. Колбасите, морковите и лукът се нарязват и се прибавят към нарязаните картофи. Заливате с олиото и поръсвате с подправки по избор....