Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Перфектен ябълков сладкиш с кремВърху неопечения ябълков сладкиш се шприцова спирала от крем, като се започва от средата.
Сладкишът с крем се пече в предварително загрята фурна на 180 °C 35 минути.
По желание се поръсва с пудра захар....
23 Февр.
Топ 10 златни правила, за да приготвите перфектен пайМнозина считат, че приготвянето на пай изисква специални кулинарни умения....
07 Август
Овесена каша с вкус на ябълков пайНарежете половин от ябълка на малки парченца и ги добавете към кашата.
Разбъркайте добре. Сложете отново в микровълновата за 1 минута.
Ако кашата е прекалено гъста, добавете малко прясно мляко....
07 Април
Пригответе перфектна скара с помощта на тези тънкостиВъпреки че приготвянето на скара изглежда лесно, тук също има някои тънкости.
Най-важната стъпка при приготвянето на скара е правилното запалване на дървените въглища....
12 Май
1
Ябълков пай РозаНарежете обелените ябълки на тънки филии и започнете от периферията към средата да ги редите на кръгове, като застъпвате краищата им. Отгоре сложете няколко малки бучки масло и поръсете леко с кристална захар....
11 Април
1
Мини ябълков пайСмесете брашното, бакпулвера и маслото на трохи, след това прибавете и другите продукти.
Разделете тестото на две части, с едната напълнете формичките, а с другата направете "капачета" за пайовете....
02 Февр.
Английски ябълков пайНарежете ги на едри парчета и ги поставете в дълбок съд. Налейте вода колкото да ги покрие и сварете на умерен огън - за около 6-8 минути....
15 Май
4
Бърз ябълков пайРазточваме и режем на ленти и нареждаме върху ябълките.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След като изстине, се поръсва с пудра захар....
22 Януари
2
Орехово-ябълков пайОстаналото тесто разточете на малки лентички, които се оформят върху плънката като решетка. Печете ябълковия пай в загрята фурна до готовност....
09 Ноем.
1
Вкусен ябълков пайПечете ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180°C - 200°C за 45 минути или до получаване на желания загар.
Вкусният ябълков пай е готов....
24 Март
Селски ябълков пайВърху сместа подреждаме ябълките, нарязани на тънки филийки.
Печем в умерена фурна. Поръсваме при сервирането с пудра захар - за предпочитане, когато паят е изстинал добре.
Селският ябълков пай е готов....
22 Май
Празничен ябълков пайСмесваме захарта и канелата и поръсваме обилно нашия ябълков пай.
Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме вкусния сладкиш за около 30 минути....
27 Дек.
Маслен ябълков пайОбелете измитите ябълки, нарежете на тънки резени в тенджера, посипете ги със захарта, лимоновия сок и водата....
31 Март
Американски ябълков пайСмесва се брашното, солта, бакпулверът, разбъркват се и се прибавя маслото на кубчета. С ръчен блендер се довежда до трохи. Внимателно и на малки порции се прибавя ледената вода. Бързо се замесва грубо тесто....
03 Окт.
1
Красив ябълков пайНамазняваме форма с подвижно дъно или обикновена кръгла тавичка и разстиламе тестото по дъното и стените на формата/тавата.
Продължаваме с пълнежа. Измиваме, белим, почистваме и настъргваме ябълките на ренде....
05 Март
Превъзходен ябълков пайНамажете завършения ябълков пай с разбит жълтък с малко мляко или сметана.
Пъхнете класическия ябълков пай в предварително загрята на 180 градуса фурна....
12 Май
Холандски ябълков пайОбелете ябълките и ги нарежете на кубченца. Разбъркайте ги бързо с лимоновия сок, за да не почернеят и добавете захарта, канелата, стафидите. Аз обичам да добавям и нарязани бадеми към този холандски ябълков пай....
24 Дек.
3
Диетичен Ябълков ПайРазбъркваме и намазваме с тази смес с помощта на четка подредените ябълки.
Печем на 180 градуса около 20 минути.
Оставяме пая да се охлади преди сервиране....
20 Март
Невидим ябълков пайНарязва се на тортени парчета
Източник: Il cucchiaio d`argento
Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с...
03 Март
Лесен ябълков пайКогато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано....
01 Юли
Сочен ябълков пайВсичко се разбърква хубаво и се пълни вече изпечената основа на пая.
Поставя се отново във фурната на слаби градуси (около 160), само на горен реотан, докато се зачерви. Готовият ябълков пай се консумира изстинал....
19 Януари