Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Перфектен ябълков сладкиш с кремПерфектен ябълков сладкиш с крем
23 Февр.
Върху неопечения ябълков сладкиш се шприцова спирала от крем, като се започва от средата. Сладкишът с крем се пече в предварително загрята фурна на 180 °C 35 минути. По желание се поръсва с пудра захар....
Топ 10 златни правила, за да приготвите перфектен пайТоп 10 златни правила, за да приготвите перфектен пай
07 Август
Мнозина считат, че приготвянето на пай изисква специални кулинарни умения....
Овесена каша с вкус на ябълков пайОвесена каша с вкус на ябълков пай
07 Април
Нарежете половин от ябълка на малки парченца и ги добавете към кашата. Разбъркайте добре. Сложете отново в микровълновата за 1 минута. Ако кашата е прекалено гъста, добавете малко прясно мляко....
Пригответе перфектна скара с помощта на тези тънкостиПригответе перфектна скара с помощта на тези тънкости
12 Май
1
Въпреки че приготвянето на скара изглежда лесно, тук също има някои тънкости. Най-важната стъпка при приготвянето на скара е правилното запалване на дървените въглища....
Ябълков пай РозаЯбълков пай Роза
11 Април
1
Нарежете обелените ябълки на тънки филии и започнете от периферията към средата да ги редите на кръгове, като застъпвате краищата им. Отгоре сложете няколко малки бучки масло и поръсете леко с кристална захар....
Мини ябълков пайМини ябълков пай
02 Февр.
Смесете брашното, бакпулвера и маслото на трохи, след това прибавете и другите продукти. Разделете тестото на две части, с едната напълнете формичките, а с другата направете "капачета" за пайовете....
Английски ябълков пайАнглийски ябълков пай
15 Май
4
Нарежете ги на едри парчета и ги поставете в дълбок съд. Налейте вода колкото да ги покрие и сварете на умерен огън - за около 6-8 минути....
Бърз ябълков пайБърз ябълков пай
22 Януари
2
Разточваме и режем на ленти и нареждаме върху ябълките. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като изстине, се поръсва с пудра захар....
Орехово-ябълков пайОрехово-ябълков пай
09 Ноем.
1
Останалото тесто разточете на малки лентички, които се оформят върху плънката като решетка. Печете ябълковия пай в загрята фурна до готовност....
Вкусен ябълков пайВкусен ябълков пай
24 Март
Печете ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180°C - 200°C за 45 минути или до получаване на желания загар. Вкусният ябълков пай е готов....
Селски ябълков пайСелски ябълков пай
22 Май
Върху сместа подреждаме ябълките, нарязани на тънки филийки. Печем в умерена фурна. Поръсваме при сервирането с пудра захар - за предпочитане, когато паят е изстинал добре. Селският ябълков пай е готов....
Празничен ябълков пайПразничен ябълков пай
27 Дек.
Смесваме захарта и канелата и поръсваме обилно нашия ябълков пай. Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме вкусния сладкиш за около 30 минути....
Маслен ябълков пайМаслен ябълков пай
31 Март
Обелете измитите ябълки, нарежете на тънки резени в тенджера, посипете ги със захарта, лимоновия сок и водата....
Американски ябълков пайАмерикански ябълков пай
03 Окт.
1
Смесва се брашното, солта, бакпулверът, разбъркват се и се прибавя маслото на кубчета. С ръчен блендер се довежда до трохи. Внимателно и на малки порции се прибавя ледената вода. Бързо се замесва грубо тесто....
Красив ябълков пайКрасив ябълков пай
05 Март
Намазняваме форма с подвижно дъно или обикновена кръгла тавичка и разстиламе тестото по дъното и стените на формата/тавата. Продължаваме с пълнежа. Измиваме, белим, почистваме и настъргваме ябълките на ренде....
Превъзходен ябълков пайПревъзходен ябълков пай
12 Май
Намажете завършения ябълков пай с разбит жълтък с малко мляко или сметана. Пъхнете класическия ябълков пай в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Холандски ябълков пайХоландски ябълков пай
24 Дек.
3
Обелете ябълките и ги нарежете на кубченца. Разбъркайте ги бързо с лимоновия сок, за да не почернеят и добавете захарта, канелата, стафидите. Аз обичам да добавям и нарязани бадеми към този холандски ябълков пай....
Шоколадов ябълков пайШоколадов ябълков пай
13 Януари
Много вкусен шоколадов ябълков пай....
Диетичен Ябълков ПайДиетичен Ябълков Пай
20 Март
Разбъркваме и намазваме с тази смес с помощта на четка подредените ябълки. Печем на 180 градуса около 20 минути. Оставяме пая да се охлади преди сервиране....
Невидим ябълков пайНевидим ябълков пай
03 Март
Нарязва се на тортени парчета Източник: Il cucchiaio d`argento Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с...
Ароматен ябълков пайАроматен ябълков пай
21 Март
През това време приготвяме плънката....
Лесен ябълков пайЛесен ябълков пай
01 Юли
Когато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано....
Сочен ябълков пайСочен ябълков пай
19 Януари
Всичко се разбърква хубаво и се пълни вече изпечената основа на пая. Поставя се отново във фурната на слаби градуси (около 160), само на горен реотан, докато се зачерви. Готовият ябълков пай се консумира изстинал....