Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Червеното месо не е вредно, а полезноСлед като в продължение на няколко десетилетия червеното месо беше публично заклеймено като враг номер 1 за сърцето, учени от Университета в Пенсилвания са на път да го реабилитират....
07 Март
1
Не се плашете, ако имате халюцинации! Нормално еУчени от Кеймбридж са на мнение, че халюцинациите, характерни за психичните разстройства, могат да се окажат естествена реакция на мозъка. Чрез нея той се опитва да придаде смисъл на заобикалящия го свят....
14 Окт.
Червеното месо увеличава риска от инсулт!Изследване на американски учени преди няколко години откри в червеното месо химикал, който според тях обяснява защо прекаляването с неговата консумация води до сърдечни заболявания....
27 Ноем.
Яжте червеното месо за спокойни бебетаДо този учен са стигнали учени от Холандия, цитирани от БГНЕС....
13 Април
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?Дания обмисля предложение да се въведе данък върху червеното месо, след като правителствени експерти стигнаха до заключението, че изменението на климата е етичен проблем, съобщи Индипендънт....
15 Май
Учени: Не от всичко вкусно се пълнееВ момента учените са включили в изследването си хора, които са подложени на подобен вид диети....
12 Август
Биковете не се дразнят от червеноПо време на коридата бикът атакува червеното парче плат, което матадорът размахва пред него. Не червеният цвят, а движението дразни бика....
22 Ноем.
Червеното месо може да е опасно за здраветоРедовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур, предупреждават учени от Cancer Center към Университета на Тексас....
22 Август
Червеното месо с какъв алкохол върви?Традиционно се смята, че червеното месо трябва да се поднася с грубо, тежко червено вино, така че аромата на виното допълнително да подчертае вкуса и текстурата на месото....
18 Януари
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордСтудентският съюз на своя седмична среща гласува със сериозно мнозинство малко неочакваното предложение - от менюто в кампуса да бъде премахнато червеното месо....
03 Дек.
Шофьорски кекс, който не съхнеИзважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Мазнини в различните видове червено месоВидове червено место и съдържание на мазнини в него
Червеното месо като цяло съдържа качествени белтъчини, относително малко мазнини и някои полезни витамини и минерали....
11 Дек.
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?Важно е да спазваме диета, в която да консумираме повече храни от растителен произход, смятат и учени, и лекари....
18 Септ.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаСложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
15 Дек.
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИмате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
25 Септ.
2
Български учени създадоха хляб, от който не се пълнееНов хляб, който е богат на протеини, аминокиселини и е с много ниско съдържание на натриев хлорид беше създаден от български учени към Института по криобиология....
23 Февр.
Червената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месоЧервената леща се превръща бързо в пюре, защото се разварява. Тя е перфектна за приготвяне на различни видове супи и пюрета. Тя има леко пикантен вкус....
13 Март