Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Червеното месо не е вредно, а полезноЧервеното месо не е вредно, а полезно
07 Март
1
След като в продължение на няколко десетилетия червеното месо беше публично заклеймено като враг номер 1 за сърцето, учени от Университета в Пенсилвания са на път да го реабилитират....
Не се плашете, ако имате халюцинации! Нормално еНе се плашете, ако имате халюцинации! Нормално е
14 Окт.
Учени от Кеймбридж са на мнение, че халюцинациите, характерни за психичните разстройства, могат да се окажат естествена реакция на мозъка. Чрез нея той се опитва да придаде смисъл на заобикалящия го свят....
Червеното месо увеличава риска от инсулт!Червеното месо увеличава риска от инсулт!
27 Ноем.
Изследване на американски учени преди няколко години откри в червеното месо химикал, който според тях обяснява защо прекаляването с неговата консумация води до сърдечни заболявания....
Яжте червеното месо за спокойни бебетаЯжте червеното месо за спокойни бебета
13 Април
До този учен са стигнали учени от Холандия, цитирани от БГНЕС....
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?
15 Май
Дания обмисля предложение да се въведе данък върху червеното месо, след като правителствени експерти стигнаха до заключението, че изменението на климата е етичен проблем, съобщи Индипендънт....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Учени: Не от всичко вкусно се пълнееУчени: Не от всичко вкусно се пълнее
12 Август
В момента учените са включили в изследването си хора, които са подложени на подобен вид диети....
Биковете не се дразнят от червеноБиковете не се дразнят от червено
22 Ноем.
По време на коридата бикът атакува червеното парче плат, което матадорът размахва пред него. Не червеният цвят, а движението дразни бика....
Червеното месо може да е опасно за здраветоЧервеното месо може да е опасно за здравето
22 Август
Редовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур, предупреждават учени от Cancer Center към Университета на Тексас....
Червеното месо с какъв алкохол върви?Червеното месо с какъв алкохол върви?
18 Януари
Традиционно се смята, че червеното месо трябва да се поднася с грубо, тежко червено вино, така че аромата на виното допълнително да подчертае вкуса и текстурата на месото....
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Студентският съюз на своя седмична среща гласува със сериозно мнозинство малко неочакваното предложение - от менюто в кампуса да бъде премахнато червеното месо....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Мазнини в различните видове червено месоМазнини в различните видове червено месо
11 Дек.
Видове червено место и съдържание на мазнини в него Червеното месо като цяло съдържа качествени белтъчини, относително малко мазнини и някои полезни витамини и минерали....
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?
18 Септ.
Важно е да спазваме диета, в която да консумираме повече храни от растителен произход, смятат и учени, и лекари....
Учени: Кафето не вдига кръвнотоУчени: Кафето не вдига кръвното
29 Юли
Това обаче не е така, твърдят учени....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Български учени създадоха хляб, от който не се пълнееБългарски учени създадоха хляб, от който не се пълнее
23 Февр.
Нов хляб, който е богат на протеини, аминокиселини и е с много ниско съдържание на натриев хлорид беше създаден от български учени към Института по криобиология....
Червената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месоЧервената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месо
13 Март
Червената леща се превръща бързо в пюре, защото се разварява. Тя е перфектна за приготвяне на различни видове супи и пюрета. Тя има леко пикантен вкус....