Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Със зехтин стомахът ви работи като швейцарски часовникКаквото и да ядете, стомахът ви ще работи като швейцарски часовник.
Американски специалисти по храненето пък откриха, че зехтинът притежава невероятното свойство да предпазва хората от болести....
14 Август
15
С тези храни стомахът ви винаги ще работи като по часовникХраните, които успокояват стомаха
Изберете храни и подправки, които успокояват стомаха: кимион, кардамон, канела, кимион, копър, джинджифил, мента, индийско орехче, овесена каша
Опитайте се да се храните с така наречени...
25 Ноем.
Празнично плато Часовник за Нова годинаПолучава се като картофена разядка, която оформяме в средата на платото и я отделяме от мезетата с магданоз....
03 Януари
Картофена салата Часовник за Нова годинаКартофената салата Часовник за Нова година е готова....
29 Дек.
Хапвайте пъпеш преди плажаДостатъчно е редовно да хапвате от вкусния плод през лятото.
За родното място на пъпеша се счита Предна Азия. Познат е още от времето на вавилонците. В Европа виреят към 500 сорта....
13 Юни
Салца за Палео храненеСваряваме цвеклото и морковите, след което ги пасираме.
Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
26 Юли
Хранене по часовник - всички предимстваВсички тези предимства на храненето по часовник би трябвало да са ви достатъчни, за да ви убедим....
18 Януари
Новогодишна погача ЧасовникОт последната топка отрежете мъничко тесто за стрелките на часовника.
Сложете топката по средата и оформете стрелки, които поставете....
02 Януари
Новогодишна салата ЧасовникОт маслините се изрязват крайчета за минутите, а от червената чушка - стрелките на часовника. По края картофената салата се украсява с останалия грах, царевица и свеж копър.
Новогодишната салата Часовник е готова....
26 Дек.
Червено вино преди или след хранене?Пийте умерено червено вино - или заедно с храна, или се нахранете преди да започнете да го пиете....
16 Ноем.
Защо трябва да хапвате чушки редовно?доста пред лимоните или пък магданоза, сочени за първенци в това отношение....
04 Окт.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Новогодишна солена торта ЧасовникТе ще ни трябват, за да направим цифрите за нашият часовник. Суджукът се реже на тънки парчета, а чушката на дебели ленти, които ще ни трябват за стрелките....
03 Януари
Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърцеТака храната изглежда по-солена, отколкото е в действителност, и несъзнателно намаляваме вредната за здравето ни сол в храните, докато хапваме люто....
02 Ноем.
Швейцарски кифлиИсторията не разказва по какъв начин са дошли за първи път в Испания, но те са предложени с голям успех още през 19 век в сладкарница Suizo Cafe, като в началото водят името си като швейцарско руло а след това само швейцарки...
24 Ноем.
1
Швейцарски раклетВсяко парче сирене набодете на дълга вилица и печете на пламък (на открита печка или на друг пламък). Разбира се, може да използвате и уреда раклет, ако имате такъв.
Изпечете сиренето, докато повърхността му омекне и...
22 Април
Защо часовникът спира, след като умре човек?Много по-любопитно е, че при някои случаи на смърт, спира не само часовникът на ръката на човека, но и стенният часовник. Това вече е необясним факт, който обаче е напълно реален....
14 Окт.
Швейцарски картофен рьощиСлед като рьощито е изпечено от едната страна, го обръщаме внимателно с помощта на по-голяма чиния.
Приплъзваме го отново в тигана, като внимаваме да не го разкъсаме. Запичаме за кратко и от другата страна....
24 Ноем.
Яйца по швейцарскиВ леко намазнена тавичка се нареждат филийките.
Те се поръсват с настърган кашкавал и върху всяка се счупва по едно яйце. Посоляват се.
Пече се, докато се втвърди яйцето.
Поръсва се с пресни подправки по избор...
29 Януари
Яйца по швейцарскиЗалейте с разтопено масло и посолете, като добавите черен и червен пипер.
Сложете да се пече до втвърдяване на яйцата в умерено загряна фурна....
14 Ноем.
Кило чушки колкото кило месо преди празницитеПри подготовката за най-големия пролетен празник - Великден, Българската агенция за безопасност на храните започва станалата традиционна проверка за годност на храните.
Какви проверки се правят на храните?...
20 Април