Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Десерт Няма времеДесерт Няма време
22 Дек.
Десертът Няма време е страхотен!...
Нови етикети за хляба – няма да поскъпваНови етикети за хляба – няма да поскъпва
31 Май
Следващата седмица Агенцията по безопасност на храните ще организира във Велико Търново обучителен семинар, на който ще станат ясни новите изисквания в хлебопроизводството....
Защо цените на храните продължават да поскъпват?Защо цените на храните продължават да поскъпват?
06 Юни
Оттук нататък се очаква още по-голямо поскъпване на стоките, заради нови правила....
Няма такъв Миш-МашНяма такъв Миш-Маш
30 Януари
Пече се на 200 градуса за 30 минути - няма такъв Миш-Маш!...
Напукани сладки за празницитеНапукани сладки за празниците
29 Окт.
Напуканите сладки за празниците са готови....
Храните поскъпват заради Закона за веригите?Храните поскъпват заради Закона за веригите?
11 Юни
Родни производители на хранителни стоки алармират, че храните може да поскъпнат с до 8 на сто, ако промените в Закона за защита на конкуренцията (станал известен като Закон за веригите) бъдат приети на първо четене....
Пшеницата е по-малко, но хлябът няма да поскъпваПшеницата е по-малко, но хлябът няма да поскъпва
15 Окт.
Миналият месец и от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите увериха, че тестените изделия няма да поскъпнат, дори и ако планираното увеличение на тока се осъществи....
Шоково поскъпване на хранитеШоково поскъпване на храните
19 Ноем.
Експертите прогнозират шоково поскъпване на храните, а главната причина е сушата в САЩ....
Храните на едро поскъпват спрямо миналата годинаХраните на едро поскъпват спрямо миналата година
29 Март
Въпреки че в началото на 2015 година имаше леко поскъпване на захарта, през март същата стока поевтинява на месечна база и достига до 1.18 лева за килограм....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Храните в Русия поскъпват заради конфликта с Турция?Храните в Русия поскъпват заради конфликта с Турция?
01 Ноем.
Назрелият конфликт между Русия и Турция изглежда ще се отрази и върху стойността на храните в Руската федерация. Причина за конфликта бе сваленият руски боен самолет от турските власти на 24-ти ноември....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Мезе за вино за няма и пет минутиМезе за вино за няма и пет минути
18 Август
Извадете и сервирайте мезето за вино за няма и пет минути, докато е топло....
Правилно хранене след празницитеПравилно хранене след празниците
08 Януари
Първата крачка към новия начин на хранене след празниците е създаването на хранителен дневник. За да разберете какви са хранителни ви навици, водете си дневник и записвайте всяко нещо, което сте консумирали....
Каймата поскъпваКаймата поскъпва
24 Август
Килограм пилешко месо пък поскъпва до 3.93 лева. Захарта също поскъпва съвсем малко и нейната стойност вече е 1.25 лв./кг. Килограм ориз се продава за по 2.09 лева....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....