Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черна паста с калмариЧерна паста с калмари
22 Юли
Сварете пастата, отцедете и смесете със соса. Поръсете с оставащия магданоз и сервирайте....
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
02 Юли
Варете пастата във висока тенджера, за да има достатъчно място за водата, която да покрие пастата при варенето. Дъното на съда трябва да е по-дебело, за да не залепва пастата за него....
Как да готвим черна леща?Как да готвим черна леща?
11 Септ.
Черната леща се комбинира успешно със зеленчуци на скара (чушки, патладжан, тиквички), кебапчета, котлети, парченца рибно филе, кюфтета, дори и с плодова салата. Как правилно да готвим черна леща?...
Как правилно да готвите паста?Как правилно да готвите паста?
10 Април
В действителност качествената паста не се нуждае от "баня". Това не е някогашната съветска юфка, която бе покрита с нишесте. Времетраенето на варенето на пастата е около 3-8 минути....
Сусамова питкаСусамова питка
23 Януари
Посипвам със сусамово семе и пека питката на 160 градуса....
Сусамова разядкаСусамова разядка
03 Септ.
1
В купа смесваме изварата, натрошеното сирене, сусамa, сусамовия тахан, лимоновия сок, чесъна и киселото мляко. Всичко това разбъркваме добре и сервираме....
Японска пицаЯпонска пица
25 Окт.
1
По този начин приготвяме и останалите японски пици. В купичка разбъркваме продуктите за светлия сос. Прибираме в хладилник за да се огладят добре. Правим същото с продуктите за тъмния сос....
Японска майонезаЯпонска майонеза
27 Юни
Тъй като има различни вариации на японската майонеза, може да опитате и без паста мисо, отново се получава добре. Соевото олио може да се замени със слънчогледово, но никога със зехтин....
Японска гейшаЯпонска гейша
21 Март
Пасирайте почистените къпини със сока от бъз. Добавете сока от малини и портокаловия сок и добре разбъркайте. Прецедете във висока чаша и поднесете с украса по избор....
Японска картофена салатаЯпонска картофена салата
29 Януари
Накрая се разбърква с майонезата и японска картофена салата е готова за сервиране....
Окономияки - японска палачинкаОкономияки - японска палачинка
24 Май
1
Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза....
Японска салата НамазуЯпонска салата Намазу
11 Септ.
Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час. След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето...
Японска салата ХарусамеЯпонска салата Харусаме
27 Септ.
Поръсва се малко черен пипер и се разбърква добре японска салата Харусаме....
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиНаучи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпки
26 Януари
Ако готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
Черна тортаЧерна торта
16 Април
Ако решите може да я намажете с течен шоколад....
Сладки с карамелено сусамова глазураСладки с карамелено сусамова глазура
02 Февр.
В тавичка слагаме хартия за печене и нареждаме сладките охлювчета да се пекат на умерена температура....
Бърза сусамова пърленка с маслиниБърза сусамова пърленка с маслини
31 Март
Замесва се тесто, което да не е много твърдо. Разточва се и се намазва с маслиновата паста, навива се на руло и после на охлюв. Разточва се отново и се пече на много загрят тиган....
Японска супа с шийтакеЯпонска супа с шийтаке
06 Август
Овкусете японска супа с шийтаке по ваш вкус....
Японска супа с коприваЯпонска супа с коприва
21 Април
Оставя се полезната супа от коприва да ври до готовност на ориза. Ако има нужда, се добавя сол на вкус. Прибавят се накрая водораслите за супа и се оставя още около 5 минути японската супа с коприва....
Японска супа с мисоЯпонска супа с мисо
15 Дек.
Водораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът. След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Коктейл Черна краваКоктейл Черна крава
12 Август
Тази енергийна бомба е известна по света като коктейл Черна крава....
Сладкиш черна перлаСладкиш черна перла
06 Февр.
4
Сладкишът черна перла е готов....