Моите форумни постове

цветослава кирковаКак да направим питката красива?
Според мен, за да се запази формата на питката, тестото не трябва да е много меко. Правила съм какви ли не оформления, много обичам да меся важно е и фурната ви да е добра, аз за съжаление не мога да се похваля с такава. Всяка пита е ходене по мъките. Много трудно ми е, и обяснението на оформянето.
цветослава кирковаНов формат на кулинарния ни конкурс с мноого награди
Малииии, какво съм изпуснала само....аз този месец пак се включвам, ще видя до кога ще устискам. Формата си е добре и сега, единственото, което ме дразни е че се качват "рецепти" от които може да падне човек. Защо да ме е яд на тези които печелят всеки месец, ами имат по 700-800, рецепти че и повече, аз като имам 300 ще си остана без награда. Според мен е важно рецептите да са стойностни, а не само със цел събиране на точки, да не споменавам коя от дамите коментирала и тук, направо ме разби с това, че от 1 рецепта възпроизведе 6, ама то и това е талант. Лека вечер
цветослава кирковаЧийзкейк - перфектната комбинация!
Правила съм със сладко от кайсии, харесва ми, но някак не е моя десерт
цветослава кирковаДопада ли ви италианската кухня?
Различна от българската, най-често приготвям пици, спагети, лазаня, въпреки че не са изцяло италиански, защото са с български кашкавал, български колбас, българска паста и т.н.
цветослава кирковаДайте идея какво може да се сготви със сварените останали яйца?
Панирани сварени яйца , пълнени сварени яйца , яйчена салата .
цветослава кирковаМнения за MasterChef 2
Следя го с интерес , дори вече си имам фаворит !
цветослава кирковаКаква трябва да бъде шарената сол?
Най-вкусната шарена сол беше тази на баба правеше я със стрит сминдух, червен пипер и сол.
цветослава кирковаКое ястие готвите най-често вкъщи?
Единственото , което приготвям по често е боб . Всичко останало готвя по веднъж , рядко готвя нещо по два пъти , много използвам гъби , яйца , картофи .
цветослава кирковаХрани - Унищожители на калории
Горещата вода също топи доста калории !
цветослава кирковаСолено или сладко повече приготвяте?
Повече наблягам на солените , освен основно имам предвид банички , хапки , солен кекс , правя и сладкиши но повечето са кексове , мъжа ми обожава кремести или сиропирани сладкиши , последния път правих едни лепкави банички и ги изяде сам , аз само ги опитах , много му харесаха .
цветослава кирковаКакво ще бъде менюто ви за 8 март?
На 8 март ще празнувам с колежки , но на 9 ще трябва да почерпя у дома . Най - вероятно някакво свинско месо приготвено по-специален начин , богата салата и бих направила и торта , доста отдавна не съм правила .
цветослава кирковаКакво ще предложите за следващия месец?
Идеята е много добра , може да се дават точки на определен готвач от администратора , може и да се избира топ готвач на месеца от десетте с най - много точки за месеца . Може всеки ден да давате определена тема и в рамките на деня да се публикуват рецепти по зададената тема (но да бъдат снимки , които не са публикувани в други сайтове ) аз лично имам доста идеи , някои от тях съм споделила вече !
цветослава кирковаОбезсмисля ли ти се трудът?
Това с купените сладкиши , ме разби ! Аз не съм кой знае каква готвачка , но се старая , определено има неща които ме дразнят и споделих за тях . Предложих за " Рецептите " с две съставки да се дават по - малко точки , като гледам какво обаче правят някои тук , качих и аз някоя " Рецепта "
цветослава кирковаОбезсмисля ли ти се трудът?
Идеята на Вили ми харесва много , има потребителки с по 500 отговора във форума , е чак пък толкова компетентни... освен всичко останало ако има 15 отговора по тема , 13 от тях се повтарят !
цветослава кирковаИдея за по-различна панировка?
след панировката , оваляйте в корнфлейкс
цветослава кирковаКаква гарнитура приготвяте най-често?
Картофено пюре , бял ориз , задушени гъби в масло .
цветослава кирковаКакво мислите за плодовите бири и Бири Фреш?
обичам си класиката , Загорка ми е любимата !