Моите форумни постове

цветослава киркова
Аз, много ползвам услугите на интернет магазините . Купувала съм какво ли не , от захарно тесто и форми за сладки до домакински съдове и уреди , дрехи за детето и за мен , според мен е много удобно а и цените са по достъпни от някои магазини . От този магазин не съм купувала , но щом са в гаранция тогава няма проблем !
цветослава киркова
Много подходящ за подправяне на домашно приготвена пастърма .
цветослава киркова
Доста са вредни , аз ги ползвам доста рядко и то фикса за спагети когато нямам време за сос , като гранулирана подправка използвам Пикантина но само за супи .
цветослава киркова
Аз предпочитам супата със застройка кисело мляко + жълтък и 1 с.л. брашно , разбивам и добавям към врящата супа , оставям за 5 мн. на котлона и свалям !
цветослава киркова
Като изключим солта за солените ястия и захарта за сладките , най - много употребявам чубрица ( слагам я във всичко ) черен пипер и ванилената захар за сладкишите .
цветослава киркова
Имам обикновени и силиконови пека и в двата вида , много е важно силиконовата форма дали е качествена , че си купих една за 5 лв. и цялата почерня при първото печене . Много ми харесват тези с керамичното покритие .
цветослава киркова
Определено съм имала, никога няма да забравя първата си "пита" , определено беше страхотно средство ако трябваше да пребия някого с нея :blush:
цветослава киркова
Това е рецептата , която ползвам аз :200 мл. олио,1яйце,щипка сол и 1 ч.л. лимонов сок . Ако искате пикантна майонеза , добавете мъничко горчица
цветослава киркова
Ех, тези цигари. Аз, като бях бременна не пуших, спрях да кърмя, и веднага ги започнах, от няколко месеци обаче нещо не ми допада тая смрад, и все се каня да ги откажа. Преди месец се разболях доста, сутринта ставам ,паля цигара и не мога да поема въздух, така две сутрини подред. 10 дена не сложих цигара в устата си. Мислех, че ще ги откажа, но уви, ето че пак попушвам, поне мога да се похваля че са само по 2 на ден. Някак си не мога да се реша. Воля трябва, друго не мисля че ще помогне.
цветослава киркова
Домашен не съм приготвяла , купувала съм готов за торта и сладки , първия път се изплаших беше корав като камък , изисква се търпение да го разточиш и оформиш . Честно казано не съм му фен ,не мисля че се справям добре с него и се отказах , не е за всеки !
цветослава киркова
Одрински за баници , фамилия или бела за сладки баници и баклави !
цветослава киркова
Страхотна е , за тези които обичат разбира се , опитвала съм веднъж и не бих отказала пак !
цветослава киркова
Аз не слагам ,би могла да се използва като се добави по време на варенето на картофите , без термична обработка няма как да стане .
цветослава киркова
Хммм трябва и маята да е добра, че каква поразия ми е правила , имам едно свое убеждение , когато маята се залее с прекалено топла вода тестото не втасва, важно е и брашното , и когато в помещението където месите е по - топло стават по - хубави пити , винаги оставям да втаса и в тавата преди печене .Мазнината ако е повече трябва да се вкарва постепенно в тестото , когато по тестото започнат да се образуват мехури докато месите , тогава е перфектно .
цветослава киркова
Най - често купувам сладея , ползвам и кафява захар , но рядко . Чух обаче , че Сладеята не ставала за приготвянето на вино .
цветослава киркова
Слънчогледово олио за всички манджи и супи , масло за сладкиши , маргарин или масло за пити , свинска мас за сладки , пържене на риба , картофи , мекици . Зехтин ползвам рядко , може би нямам вкус , но не ми допада много .
цветослава киркова
По вредничко , но става по - вкусна ако месото се запържи предварително .
цветослава киркова
Полезна информация по много теми !