Лидия - Гери
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/avatar.png)
Готвач
Моята стенаРецепти257Статии4СъветиКоментари154Форумни теми102Постове във форума570За менИзпрати съобщениеточки7096
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
И на мен доста често ми се случва залепването на хляба по прозорчето. Трябва по малко мая да се слага и малко по малко брашно.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
За цапането в кухнята при панирането на дробчета е абсолютно вярно. Аз ги слагам да се отцедят много добре.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Пиенето на чай е полезно, за разлика от пиенето на кафе, което е много актуално в последно време. Аз пия чай от липа .
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Аз обичам да правя подаръци, защото обичам хората около мен да са щастливи. Като цяло и аз купувам необходими неща, не нещо излишно. За детето тази година имаше велосипед и радостта и блясъка в очите му не може да се сравни с нищо на света.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
За Коледа си приготвяме капама, руска салата, баклава. Това са едни от нещата които винаги присъстват на трапезата ни.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Понякога си правя сандвичи от вкъщи, друг път хапвам нещо на бързо - баничка, хот - дог, дюнер.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Зелето го слагаме в бидон и в мазето. Аз съм любител на киселото зеле, ям го на салата /с червен пипер и олио/ или със свинско месо.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Със стар хляб може да се правят галета, мързелива пица , мързелива баница / натопени филиите в прясно мляко и залети със смес от яйца и сирене/, пържени филии с яйца.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Коняк добавям към сладките таралежки / бисквити, 1 яйце, масло, пудра захар, орехи, коняк/.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Добавям дафинов лист към мусака, месо с картофи/ на фурна/. Като цяло не го употребявам много.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
В къщи имаме коледна покривка и коледни чаши. Определено придават празнично настроение в комбинация с коледната елха, украсените собственоръчно шишарки, декоративните коледни фигурки.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Моят мъж си прави курбан всяка година, след като е претърпял много голям инцидент и се е възстановил много трудно и му е трябвало дълго време да се върне към нормалния начин на живот. Той винаги жертва един петел който се вари хубаво и към бульона се добавя само лук, моркови, сол, черен пипер, масло .
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Цвеклото е много полезно, но аз лично го използвам предимно за салата .
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
На стрес тест съм когато приготвям детско меню за рождения ден на детето. В последният момент все виждам , че не ми достига времето, да направя нещата както аз искам. Аз обичам сандвичите да са украсени с детски мотиви, руската салата да е оформена като прасенце и т.н. Но когато видя накрая че всичко се е получило перфектно и си заслужава стреса.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Не знам дали са полезни кафявите банани, но аз си купувам от тях. Те са по сладки.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Аз не слагам шапка когато готвя, но винаги си хващам косата с ластик или голяма щипка, за да не ми пада.
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Като цяло те ястията си имат подходящо име, с което поне на нас са ни познати. С течение на времето и качването на все повече рецепти в сайта започваме да импровизираме .
![Лидия - Гери](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/avatar.png)
Не съм голям любител на ядките / въпреки че са доста полезни, например орехите/. А като цяло ги предпочитам печени, поръсени с малко вода, сол и брашно. И започва печене на ниска температура и голямо внимаване да не прегорят.