Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Лидия - Гери»Моите форумни теми

Моите форумни теми

Лидия - ГериНачин на хранене - бавно или бързо ?
Какъв е начина ви на хранене - бавно или бързо ? Аз като цяло се храня винаги на бързо, някак като по задължение и по този начин пропускам удоволствието да се насладя на самата храна.
Лидия - ГериДайте идея за приготвяне на пишешки дробчета?
Как приготвяте пилешки дробчета ? Аз правя дроб по селски или панирани дробчета.
Лидия - ГериКакви бързи десерти приготвяте?
Какви бързи десерти приготвяте ? Аз крем нишесте, палачинки, гофрети .
Лидия - ГериГотвите ли според сезона?
Готвите ли според сезона? Аз например през по-студените месеци предпочитам да приготвям повече тестени неща, меса / свинско, телешко/, сладкиши. Докато през лятото залагам на по-бързите аламинути, салати, леки кремчета и други.
Лидия - ГериСподелете някоя ваша нова и любима подправка
В последните години магазините изобилстват от подправки, повечето от които непознати за мен. Коя подправка сте открили в последно време която да ви допада . И към какви ястия ги добавяте.
Лидия - ГериПроменят ли се вкусовете ни с годините?
Променят ли се вкусовете ни с годините. Аз неща които преди години не съм обичала да ям, сега определено ми допадат. Например печени чушки с чесън и различни туршии .
Лидия - ГериНещо специално за 15 септември?
С какви кулинарни вкусотии ще зарадвате деца, внуци и изобщо всички ученици за започването на учебната година ? Аз ще направя нещо сладко , за да почерпя любимите хора.
Лидия - ГериКак приготвяте най- често картофи ?
Как приготвяте най- често картофи ? Аз определено пържени картофи във фритюрник/ бързо и лесно и се харесва от всички/. През зимата салата от варени картофи с праз лук, и много рядкокартофи соте - макар че ги обичам.
Лидия - ГериЗа кухненските уреди в домакинството
Купувате ли си кухненски уреди в домакинството, които не са чак толкова използваеми и са един вид глезотийка. Аз харесвам такива уреди, като например яйцеварка, която използвам рядко/ подарък ми е/, но ми харесва доста.
Лидия - ГериКакво е мнението ви за новия сезон на Черешката на тортата ?
Какво е мнението ви за новият сезон на Черешката на тортата и следите ли го ? На мен не ми харесва идеята да се въртят едни и същи лица, участвали и в предишните сезони . Не ми харесва, че има участници които имат бегли познания от готвене, и не мога да разбера защо изобщо участват в такъв форма и какво бихме могли да научим от тях.
Лидия - ГериКак охлаждате питиета през лятото?
Как охлаждате питиета през лятото - с охлаждане в хладилника, бързо охлаждане във фризера или с лед ? Аз най - често ги оставям в хладилника. Ледчета използвам за фрапе.
Лидия - ГериИдея за постни ястия
Какви постни ястия приготвяте в къщи ? Аз съм любител на тиквичките и обикновено измислям нещо с тях.
Лидия - ГериДайте идея за летни десерти???
Дайте идея за десерти, подходящи за лятото. През зимата предпочитаме нещо по-тестено и тежко, докато лятото е подходящо за по леки десерти - като плодова салата, домашен сладолед, кисело мляко с плодове и други. Споделете какво приготвяте вие.
Лидия - ГериКолко яйца боядисвате за Великден?
Колко яйца боядисвате за Великден? Кога ги боядисвате в четвъртък или в събота.
Лидия - ГериТърся специален салатен дресинг?
Приготвяте ли специален салатен дресинг или си овкусявате с обичайните сол, олио и оцет?
Лидия - ГериКак приготвяте домашен сладолед?
Приготвяте ли домашен сладолед ? И ако да как го приготвяте.
Лидия - ГериКулинарни изкушения, на които не може да устоите?
Кой са кулинарни изкушения на които не може да устоите? При мен това са торти, палачинки, гофрети с течен шоколад и сметана и така все сладки неща.
Лидия - ГериВ приготвянето на какво сте специалисти?
Какво смятате че приготвяте най-добре ? В приготвянето на какво се смятате за специалисти - сладкарски изделия, месене на питки и баници, в декорация на храната и т.н.