Лидия - Гери

Готвач
Моята стенаРецепти257Статии4СъветиКоментари154Форумни теми102Постове във форума570За менИзпрати съобщениеточки7096

Сега почти всичко което се продава по магазини и пазари или е изкуствено създадено или е внос от някъде и пак пълно с химия. Едно време е имало земеделие и продуктите са били качествени, а сега за съжаление не са. Само това което ние си произвеждаме сами , може да се каже че е качествено и истинско.

Незнам кое е по - правилно да се приема топла или студена напитка, но аз определено консумирам студени напитки с лед. Някак си не ми пасва на мен самата да пия топъл чай. От топлите напитки само не се отказвам от кафето, понякога за разнообразие може и фрапе, да се поразхладя.

Аз използвам и двете. А относно споменатото в по - горният пост , съм чувала / и дори пробвала/ да мия зъбите си със сода за хляб/ а не с бакпулвер/ . Тя спомага за тяхното избелване.

Това със спазването на диета е сложно. Като цяло както и ти самата си се насочила ранна вечеря и освен изброените от теб салата и пилешко месо, може да включиш риба, повече плодове и лека супа без хляб.

От години не съм желирала нищо, а преди кисело мляко с плодове и се получаваше добре . Сега с тази тема се подсетих за тези летни и леки десерти и ще опитам скоро да видя какво ще се получи.

За консервиране знам , че се използва аспирин, но за кекс за първи път чувам . Едва ли бих го приготвила.

Аз не приготвям домашен сладолед засега . Мислех да си купя машинката за сладолед от Лидл, но не знам дали ще я използвам много. Приготвям понякога сладоледена торта, която се получава направо супер. Ако искате може да споделя рецептата.

Суха мая ползвам само в хлебопекарната, а за всичко останало жива мая. Може би е въпрос на навик каква мая се използва.

Тиквичките ги слагам нарязани на филийки или настъргани/ за кюфтета/. А след като се размразят от фризера, наистина има много вода в тях, но може да се поставят в голяма цедка и след това лично аз ги панирам.

Имам тефтер с рецепти, и когато ми хареса нещо изпробвано от сайтове или списания, си го преписвам е тефтерчето. По лесно ми е после да си го намирам.