Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моите форумни постове

Христо Петров
сол,пипер,оцет
Христо Петров
Продукти ½ ч.ч. зехтин (или олио) ½ ч.ч. разтопено масло – в случай, че не постите, разбира се! 50 гр. коняк ½ ч.ч. захар 3-4 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат мъничко индийско орехче и/или карамфил за аромат настъргана портокалова кора сока от 1 портокал 1 с.л. канела на прах орехи за поръсване За сиропа: 1 ч.ч. мед 1 ½ ч.ч. захар 1 ч.ч. вода портокалови корички 1 пръчка канела Начин на приготвяне: Можем най-напред да приготвим сиропа, който трябва да изстине, след което ще потапяме в него горещите сладки. Другият вариянт е да приготвим първо сладките и да ги оставим да изстинат, а след това да ги потапяме в горещия сироп, още докато е върху котлона. Сиропът се приготвя като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и пръчка канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен. След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона. Приготвяме тестото като рабъркваме добре или разбиваме с миксер зехтина, разтопеното масло (по избор!), коняка, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки. Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка. Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30минути, докато порозовеят. Още докато са топли сладките се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.
Христо Петров
готвя със зехтин :y:
Христо Петров
Как да сварим елда Елдата се почиства и се залива със студена вода за няколко часа. В тенджера с вряща вода се добавя елдата – съотношение 1:3 – 1 ч.ч. елда, 3 ч.ч. вода. Вари се около 20 мин на тих огън. След което се оставя да изстине в съда. При варенето се увеличава обема
Христо Петров
главно зеленчуци, ориз, овче месо, говеждо месо и риба.
Христо Петров
Аз намирампо големите вериги като Кауфланд,Лидл
Христо Петров
Така е,в големите вериги има всичко
Христо Петров
попара-най лесната и бърза закуска
Христо Петров
1/2 кг брашно 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 4 яйца 1 ч.л. сода 1 ч.л. ванилия Рецепта: Всички продукти се смесват в дълбока купа, като единият жълтък от яйцата се отделя. Щом тестото стане гладко и достатъчно меко, от него се оформят еднакви по размер топчета, които се подреждат в намаслена тава с разстояние едно от друго около 2 сантиметра. След това курабийките се намазват с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна до златисто.
Христо Петров
100 гр. шоколад за готвене 6 жълтъка 250 мл сметана 200 гр. захар 1 с.л. нескафе 1 пакетче ванилова захар 50 мл водка малко сол В подходящ съд смесете жълтъците, захарта и ваниловата захар с помощта на миксер. Загрейте сметаната, докато заври, след което дръпнете от огъня. Прибавете шоколада, нескафето, щипка сол и разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи. В охладената шоколадова смес добавете крема от жълтъци, водката и разбъркайте добре. Готовия ликьор изсипете в стъклен съд и съхранявайте в хладилник.
Христо Петров
150 мл. пр. мляко + 300 мл. олио + 1/4 к.л. лимонтозу. Слагам пасатора и бавно издигам нагоре.Прекрасно става.
Христо Петров
филия намазана с олио и червен пипер :wink:
Христо Петров
Никога не съм чувал за този продукт,някой знае ли нещо за него?
Христо Петров
Маги-кубчета
Христо Петров
МАГИ 10 зеленчука
Христо Петров
взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y:
Христо Петров
начинът е един и същ за приготвяне на кисело мляко,чажното е подквасата да е с по-голям поцент масленост и да не се присече,прясното мляко
Христо Петров
домашното кисело мляко е уникално! :y: