Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Христо Петров»Моите форумни постове»Страница 2
Христо Петров
Христо Петров
Новак

Моите форумни постове

Христо ПетровКои са вашите три любими подправки?
сол,пипер,оцет
Христо ПетровТърся рецепта за меломакарона
Продукти ½ ч.ч. зехтин (или олио) ½ ч.ч. разтопено масло – в случай, че не постите, разбира се! 50 гр. коняк ½ ч.ч. захар 3-4 ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат мъничко индийско орехче и/или карамфил за аромат настъргана портокалова кора сока от 1 портокал 1 с.л. канела на прах орехи за поръсване За сиропа: 1 ч.ч. мед 1 ½ ч.ч. захар 1 ч.ч. вода портокалови корички 1 пръчка канела Начин на приготвяне: Можем най-напред да приготвим сиропа, който трябва да изстине, след което ще потапяме в него горещите сладки. Другият вариянт е да приготвим първо сладките и да ги оставим да изстинат, а след това да ги потапяме в горещия сироп, още докато е върху котлона. Сиропът се приготвя като към водата прибавим захарта и оставим да ври няколко минути на слаб огън. Добавяме и портокалови корички и пръчка канела, за да стане сиропът ни още по-ароматен. След като сместа покъкри 5-10 минути на слаб огън, я махаме от котлона и добавяме 1ч.ч. мед. Разбърква се добре. Сиропът е готов. Оставяме го да изстине и се заемаме с приготвянето на нашите меломакарона. Приготвяме тестото като рабъркваме добре или разбиваме с миксер зехтина, разтопеното масло (по избор!), коняка, захарта, настърганата портокалова кора и ароматните подправки. Добавяме постепенно брашното и с ръка замесваме пухкаво меко тесто. Оформяме сладките и ги подреждате в намазнена тавичка. Печем на средно загрята фурна (160-180 градуса) за около 30минути, докато порозовеят. Още докато са топли сладките се потапят в сиропа и се оставят така за минута-две, за да се напоят добре. След това ги подреждаме в чиния и поръсваме със ситно смлени орехи и канела.
Христо ПетровС кокво готвите - с олио, масло или зехтин?
готвя със зехтин :y:
Христо ПетровЗдравословно ястие за дете с елда
Как да сварим елда Елдата се почиства и се залива със студена вода за няколко часа. В тенджера с вряща вода се добавя елдата – съотношение 1:3 – 1 ч.ч. елда, 3 ч.ч. вода. Вари се около 20 мин на тих огън. След което се оставя да изстине в съда. При варенето се увеличава обема
Христо ПетровАрабска вечер
главно зеленчуци, ориз, овче месо, говеждо месо и риба.
Христо ПетровКак да намираме от къде да купим чуждестранните подправки?
Аз намирампо големите вериги като Кауфланд,Лидл
Христо ПетровКак да намираме от къде да купим чуждестранните подправки?
Така е,в големите вериги има всичко
Христо ПетровДайте идеи за Бърза и лесна закуска
попара-най лесната и бърза закуска
Христо ПетровСподелете рецепта за курабийките на баба
1/2 кг брашно 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. захар 4 яйца 1 ч.л. сода 1 ч.л. ванилия Рецепта: Всички продукти се смесват в дълбока купа, като единият жълтък от яйцата се отделя. Щом тестото стане гладко и достатъчно меко, от него се оформят еднакви по размер топчета, които се подреждат в намаслена тава с разстояние едно от друго около 2 сантиметра. След това курабийките се намазват с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна до златисто.
Христо ПетровИмате ли изпитана рецепта за домашен шоколадов ликьор?
100 гр. шоколад за готвене 6 жълтъка 250 мл сметана 200 гр. захар 1 с.л. нескафе 1 пакетче ванилова захар 50 мл водка малко сол В подходящ съд смесете жълтъците, захарта и ваниловата захар с помощта на миксер. Загрейте сметаната, докато заври, след което дръпнете от огъня. Прибавете шоколада, нескафето, щипка сол и разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи. В охладената шоколадова смес добавете крема от жълтъци, водката и разбъркайте добре. Готовия ликьор изсипете в стъклен съд и съхранявайте в хладилник.
Христо ПетровСподелете различни рецепти за Домашна майонеза
150 мл. пр. мляко + 300 мл. олио + 1/4 к.л. лимонтозу. Слагам пасатора и бавно издигам нагоре.Прекрасно става.
Христо ПетровКоя е любимата ви бабина рецепта?
филия намазана с олио и червен пипер :wink:
Христо ПетровL-Карнитин при отслабване?
Никога не съм чувал за този продукт,някой знае ли нещо за него?
Христо ПетровКажете подправки за зеленчукова супа?
Маги-кубчета
Христо ПетровКажете подправки за зеленчукова супа?
МАГИ 10 зеленчука
Христо ПетровКак да си направим домашно кисело мляко?
взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y:
Христо ПетровКак да си направим домашно кисело мляко?
начинът е един и същ за приготвяне на кисело мляко,чажното е подквасата да е с по-голям поцент масленост и да не се присече,прясното мляко
Христо ПетровКак да си направим домашно кисело мляко?
домашното кисело мляко е уникално! :y: