Драга Мишева

Чирак
Моята стенаРецепти59Статии24Съвети2Коментари15Форумни теми10Постове във форума44За менИзпрати съобщениеточки1884

За закваска винаги използвам Бор Чвор 4,5 масленост. Става много хубаво и гъсто домашното мляко

Бях забравила за бобът в гърне в комбинация с пресна пита /на печка на дърва/ и тупана лютеница.

Дайте някаква идея за меню за вечеря. Всеки път пържоли, салата.....ще каня гости и искам нещо по-различно.

250 г пилешко месо
250 г ориз
1 глава кромид лук
60 г масло
2 ч.ч. (400 мл) пилешки бульон
3 бр. домати
60 г орехови ядки
сол
подправки - според вкуса
Свареното пилешко месо се нарязва на тънки ивички, лука на малки кубчета и всичко се изпържва в масло до зачервяване. Прибавят се подправките, сол и ориза и при постоянно бъркане се пържи 5 минути. Залива се с бульон, прибавят се попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, ореховите ядки и се задушава до омекване. Сварения ориз се разбърква с вилица и се поднася.