Биляна Владова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти228Снимки341Статии7Съвети27Коментари430Форумни теми35Постове във форума189За менИзпрати съобщениеточки14941
Бях на не повече от 10 години и събота и неделя си ходех при баба, а тя правеше червена баница ( обикновена баница, но вместо лимонада с безалкохолно горски плодове) много я обичах и това беше първото нещо което баба ме научи да правя и ми се получи доста добре като за начинаещ
и аз си вземам от всяко място където ходим, вече им загубих бройката колко са. най си обичам първият от Приморско не е от специално място, но спомените са незабравими
имаме голяма градина, така че всички зеленчуци, а си вземам домашно прясно мляко от една съседка и си го квася сама
продавам семена за манголд, а лятото и готов, може да сте го срещали и с името панджар. за мен си е цвекло за листа
много обичам да сиропирам тортите с пресен сок ок портокал при липса на портокали използвам кафе или компот
аз добавям и лимон настърган с кората, поне на мен много ми помага при настинка и най вече болки в гърлото.
праз най лесно се съхранява заровен в кофа с пясък, а при липса на такава може да се използва и саксия с пръст. така с месеци си остава свеж.