Биляна Владова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти228Снимки341Статии7Съвети27Коментари430Форумни теми35Постове във форума189За менИзпрати съобщениеточки14941
лятото от градината на тати, а през цялата година с приятелят ми имаме магазин за плодове и зеленчуци и не ми липсва нищо каквото си поръчам той това ми и доставя. някой път ме изненадва с някое извън сезонно плодче което не съм очаквала да ми донесе, например вчера ми донесе уникални нектарини и сливи само за мен
живея в планински район с много гъби, приятелят ми от малък е научен да познава ядливите и се размазвам от кеф когато станат манатарките ( панирани са невероятни), дори предната година учи и мен да ги познавам, но за сега бера само пачи крак, защото и двойника му е ядлив и няма нищо страшно. тестването поне на манатарките само съм го виждала, когато се разчупи и посинее значи е отровна, а приятелят ми ги познава само по аромата. виждала съм как при една екскурзия спряхме в балкана за почивка и той каза мирише на гъби за няма и 10 минути беше набрал повече от една чанта. от есенна манатарка си правя и консерви, пролетните не стават, защото имат червеи те са хубави за сушене.
виждам ги редовно по борсата когато ходя с приятелят ми и винаги са пресни, но никога не съм си вземала