Veselina
Иноватор
Моята стенаРецепти306Снимки1051Статии4СъветиКоментари66Форумни теми6Постове във форума235За менИзпрати съобщениеточки8896
Според мен е по правилно да се качват рецепти и когато натрупаш определен брой точки и решаваш да продължиш или да спечелиш тази или онази награда, после пак качваш ...... Качваш рецепти когато имаш време дали ще са 5 или 15 бр.Сега е една безмислена надпревара, качват се абсурдни понякога рецепти с продукт от тематична седмица, само и само да имаш точки и да си напред.През месеците печелят едни и същи. Така всичко ще бъде всичко и по подредено.
Аз ползвам и ми харесва Сан Лазаро и Коста доро. Изминалата седмица закупих от Метро на промоция 2 по 1 л. Екстра върджин на Коста доро. Ползвала съм и наливен за готвене от Гърция, който е различен като цвят, аромат.
Не съм попадала на лошо качество или размразявано много пъти.А дали е вредно-може и да, то сега четем за много вреди от храни.
Опитвала съм туршия мешана в която има и парчета голия.Хареса ми на вкус.Не съм виждала на пазара да си купя.
И аз смятам така.Вкусни са, ще кажат някои елементарно е, но става бързо, не отнема време и е решение, като няма приготвен обяд например.Правя си омлети, бъркани яйца с шунка, сирена, често и с зеленчуци.Също и забулени със сос.
Естествено, че има много добри фотографи снимащи ястия.Сред кулинарите има и любители и професионални фотографи отдаващи се и на двете неща.Аз от скоро почнах да снимам това което приготвя и нямам снимки.Тук в този сайт виждам че има много добри снимки.
Задължително малка питка, дано ми се получи добре.Знаем всички, че на такива празници се прави хляб, пита.За десерт вече съм направила Жадната монахиня и охлювчета с маслинка.
Мисля че е едно и също.За направата на истинският катък или крокмач трябва кисело мляко, сол, сирене, люта чушка.Но като се замисля чела съм много подобни рецепти, така, че не се знае къде е истината.Ако подхванем темата ще настане спор.Със сигурност и това е рецепта която е претърпяла промени във времето.
Ползвам червено вино за паржоли на фурна; пиле с лук, както и за месо с гъби и картофи в глинен гювеч.
Чела съм, а и готвачи съм слушала в предавания, че е хубаво при готвене да се слагат качествени вина, но не го спазвам, купувам бутилка червено с цена 5-6 лв.и я ползвам само за това.
Много ми харесва италианската кухня.Яла съм паста различни видове с приготвени към тях сосове, лазаня също.Приготвям паста със сос понякога у дома.Обожавам и пица, много често правя и пици.Харесвам и полента със сирена.Била съм в Италия три пъти и съм опитвала от тяхната кухня.Едно от нещата, които също ми харесва е салата с рукола, домати, краставици и дресинг.