Моите форумни постове

Veselina
Най - добре е според мен нарязана на ситно краставица, обелена, копър, малко чесън, хубаво гъсто кисело мляко и малко студена вода, сол, олио.
Veselina
Да, записвам си в тефтер това което е изпробвано и ми и харесало.По голяма част са сладки неща.
Veselina
Сладката и три годишни да са нищо им няма.Има хора които правят много неща за зимата, и като остане слагат в бидона за ракия, ако варят.
Veselina
Не, защото не пия. Мои познати си купуват плодове и варят, или комбинират от няколко вида плод от градините си и варят.Знам че варенето си има майсторлък.
Veselina
С бяло сирене за закуска и малко масло.Също и за салата, слагам и царевица, шунка, майонеза, грах, сол на вкус.
Veselina
Ползвам само немските марки масла.Купувам си 2,3 по 250 гр. когато са на промоция на по 2,00 - 2,30 лв. Винаги съм зередена с масло. Ароматно и е вкусно.
Veselina
Ползвам немски масла,като съм се спряла на 2 марки от 250 г., които са вкусни и са добри, като цена.В последно време ползвам българско Бор Чвор и Саяна, които ми харесват на вкус, аромат и не миришат на суровата, не са водни.
Veselina
София мел и на Варна мел предимно.
Veselina
Само лайка, липа.Бера си, суша ги у дома и си правя чай с тях.
Veselina
С мед вместо захар.
Veselina
Ако нямам пресни домати използват доматен сок от шише или белени на парченца от консерва.За пица може и малко лютеница.
Veselina
На почивка, екскурзия не готвя и не бих готвила.Единствено купувам хляб тостерен,колбас, кашкавал докато съм на даденото място и правя сандвичи.
Veselina
Печени сандвичи, пържени филийки, добруджански със сирене.
Veselina
Диня и пъпеш.Интересно ми беше да прочета как ги наричат на други места.
Veselina
Не знаех за слагането на картоф, научих нещо ново. Не се случва да преселя. По добре по малко, после мажеш да добавиш.
Veselina
Само като си помисля за агнешка глава ми е неприятно камо ли да я приготвя.Знам че се вари и обезкостява.Овкусява се с подправки, слага се масло и малко бульон и се пече.
Veselina
Лично аз не зная и не го различавам.Разчитам на продавачите на пазара.Май и другите не знаят също как да го познаем.
Veselina
Купувам на Белла или на Фамилия готово тесто.Не го размеквам прекалено. Режа го на квадрати с остър нож, слагам сухо сирене в 1/2 от фигурата и прегъвам, притискам краищата.Пека върху хартия за печене в загрята фурна.Не слагам сладко, защото стават мокри.