Моите форумни постове

Veselina
Почивам винаги в събота и неделя.Събота не, но неделята при мен е времето за кулинарни вкусотии - правя кекс, сладкиш или малка тортичка или сладки мъфини....За закуска нещо тестяно-тутманик, мекици, питки, бухти, тиганици, гевреци, кифли..., често правя по два вида закуски.Изминалата неделя беше бъркана баница със сирене и сладки понички.Неделя е и време за нова рецепта, която ми направила впечатление.
Veselina
Печено агнешко с зелени подправки, пъстри яйца, кравай и козунаци, поръсени със захар.
Veselina
Правят се с парено тесто, пълнят се с крем. Разликата е в големината.Първите са продълговати, дълги, а вторите са малки и кръгли.Оформят се с пош.
Veselina
Не съм правила, но съм чела рецепти, незнам до колко добре ще ми се получи.Четох че с домашно прясно мляко става вкусен.
Veselina
Срещала съм по магазините, често такъв продават по Коледа. Хапвала съм такъв.Предполагам с уред за сушене ще стане.
Veselina
Яла съм в чужбина. Беше попарен и овкусен, сервиран в плато, стоше на люспи.Не ми допадна.Тук рядко го виждам дори и в големите вериги.
Veselina
Всякакви, но предимно топено сирене /немско / и бяло саламурено сирене /българско/.
Veselina
Всякакви видове сирена.Най вече бяло българско саламурено, синьо, хубав кашкавал, гауда, моцарела, ементал.Готвя и с тях.
Veselina
Записвам се да следя темата, интересна ми е.Имам желание да направя козунак и доста изчетох за това във фороми и кулинарни книги, списания в които има рецепти за козунаци също.
Veselina
Харесвам патешко месо.Купувала съм цяла патица и я печа на фурна с малки картофки. Правила съм и печена с портокали.
Veselina
Не съм правила, купувам си от интернет и от големите вериги. Пробвала съм 3,4 за украса на курабии домашно правени.
Veselina
С лапад.Много го харесвам.Правя ориз с лапад и пресни зелени подправки /купувам си ги от пазара/. Другото, което харесвам, но не съм приготвила до сега е малки сърми с плънка без месо, увити в листа от лапад и супа с лапад, ориз, зелени подправки, малко домати.Зелник, но с лапад също.
Veselina
Най - много ме очарова Венеция, Рим, Флоренция, Ватикана. Другото място което винаги ще помня е удивителната красота на Дубровник и спокойствието което носи Любляна.По свой си начин ме привлече и шумният и много пъстър Истанбул. В Турция ядох едни страхотни малки навити банички със сирене които приличат на пурички, дюнер, баклава ...В Италия пици, лазаня, паста, прошуто с полента. В Будапеща ядох едни страхотни гевреци, които приличат на немските брецели.
Veselina
С пътуванията си човек се запознава и с кулинарни изкушения и тънкости. Сайта е кулинарен, но иначе бих качила някоя от снимките на местата на които съм била. За щастие имах и дано за напред да имам възмождост да пътувам и всеки път научавам по нещо ново, както и да вкусвам по някоя типична за страната гозба. Ето например в Полша хапнах една супа с зеле и боб която никак не ми допадна. Най - странно ми беше, когато ядох в Охрид в едно ресторантче близо до паметника на Кирил и Методий /за тези които са били с организирина екскурзия обикновенно се ходи там знаят/ една салата, която си беше едно към едно нашата Шопска салата.
Veselina
Ползвам пресен и замръзен при приготвяне на ястия.
Veselina
Може би турската.
Veselina
С равно количество вода и мляко или пък с по-голямо количество за прясното мляко.
Veselina
Магданоз, копър, гюзум, розмарин, черен и червен пипер, сол, босилек, кориандър, къри, сладък пипер, чубрица.