Зорница Христова Михова

Иноватор
Моята стенаРецепти100СтатииСъвети1Коментари319Форумни теми3Постове във форума17За менИзпрати съобщениеточки11005

Това цедено кисело мляко и се произвежда в Исландия повече от хиляда години. Сега той набира популярност в САЩ с богатството от пробиотици, ниското ниво на захар и значително съдържание на протеини. Скир – произнася се „skeer“ или понякога с две срички като „ski-er“ – прави интелигентно допълнение към всяка диета, която включва млечни продукти и може да служи като заместител на гръцкото кисело (йогурт) мляко в повечето рецепти. Въпреки че остър, почти кисел вкус може да да свикнете, струва си да опитате за неговите ползи за здравето 


[b]Едамаме представлява млади соеви зърна, които се готвят или запарват в шушулките си и се поръсват със сол. Ядат се право от шушулката. На запад обикновено ядем едамаме като предястие или гарнитура, но за японците това е идеалната междинна закуска.
. Думата “едамаме” в буквален превод означава “семейно дърво”, защото шушулките израстват по клечки или стъбълца. В Япония се ядат от тринадесети век.[/b]

Самардалата съдържа:
Етерично масло – придава силен и наситен аромат.
Множество стероли – жизненоважни вещества за човешкия организъм, които контролират пропускливостта на клетъчните мембрани и оказват влияние върху метаболитните процеси.
Танини – известни със своите противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални и балансиращи кръвната захар свойства.
Флавоноиди – също много силни антиоксиданти.
Освен като доста ароматна подправка, самардалата има и доказано здравословно въздействие върху намаляването на вредния холестерол.

Много са
Мекици, пържени кюфтета, мусака, кюфтета с бял сос 


Зелена салата купувам независимо от сезона, а ягоди-не

Една приятелка ми препоръча и опитах , ноне останах очарована от вкуса!

За мен хлебопекарна е практичен подарък Пасатор, блендер, миксер, мултикукър също е чудесна идеял