Зори
Гуру
Моята стенаРецепти1090Снимки4766Статии50Съвети8Коментари369Форумни теми29Постове във форума175За менИзпрати съобщениеточки43772
С гордост мога да заявя, че ние в Панагюрище изхвърляме боклука си разделно. Аз лично нямам отделни кошове вкъщи, а използвам цветни торбички за различните отпадъци: в жълта събирам пластмасата и метала, в синя - хартията и в зелена - стъклото. След като се напълнят ги изхвърлям в съответния цвят контейнер.
Най-малко изхвърлям стъкло. Най-много ми се събират пластмасови отпадъци от различни видове опаковки, както и хартия най-вече от събраните вестници и списания.
От събраните средства чрез разделното събиране на отпадъци в града се монтират пейки в парковете, детски площадки и все хубави неща...
И да не забравяме, че всеки тон рециклирана хартия спасява 13 дървета!
Хмммм жалко, че няма такава награда в Готвач gotvach.bg
Но пък знае ли се.... може и да включат!
Ееее то и аз имам вкъщи две прахосмукачки, ама те без мен нещът да чистят.....
Идеята ми е примерно докато съм на работа или навън, прахосмукачката да си я пусна чрез Wi-Fi от телефончето и да се прибера на "пометено" . Иначе за основно почистване ще трябва да разчитам на себе си в комплект със старата си дружка-прахосмукачка.
А и имаме котка вкъщи и борбата със скубещите й се косми е жестока, направо епична , та затова се оглеждам за надежден помощник и съюзник .
Вече сериозно се оглеждам за изгодна покупка...
Приемам предложения и мнения за марки и модели, който има някакво наблюдение и впечатление моля да го сподели!
Супер вече има две прахосмукачки-робот в наградите на Готвач gotvach.bg.
Яйца по панагюрски:
http://recepti.gotvach.bg/r-64831-Автентични_Яйца_по_панагюрски_от_моята_прабаба
Панагюрски тутманик
http://recepti.gotvach.bg/r-80584-Панагюрски_тутманик_(Оригинална_рецепта)
Панагюрска апетитка:
http://recepti.gotvach.bg/r-79346-Панагюрска_апетитка
Кавърма с праз по панагюрски:
http://recepti.gotvach.bg/r-63132-Кавърма_с_праз_по_панагюрски?s=1
Тиква с прясно мляко на фурна по панагюрски:
http://recepti.gotvach.bg/r-63905-Тиква_с_прясно_мляко_на_фурна_по_панагюрски?s=1
Свински джолан с боб по панагюрски:
http://recepti.gotvach.bg/r-78877-Свински_джолан_с_боб_по_панагюрски
Гювеч по Панагюрски:
http://recepti.gotvach.bg/r-78877-Свински_джолан_с_боб_по_панагюрски
Ваня, надявам се всички тези хубави автентични рецепти, които си описала по-горе да ги сготвиш, снимаш и качиш в кулинарната мрежа като рецепти, за да можем да им се насладим в пълния им блясък.
Поздрави,
Заря
Ето и още една автентична рецепта:
Лютеница по 100-годишна рецепта - тя е от Пазарджишкото село Добровница
http://recepti.gotvach.bg/r-79641-Лютеница_по_100-годишна_рецепта
Тази рецепта е от бабата на мой приятел от село Тешево, Гоце Делчевско:
Мушници по Тешовски
Мушници е традиционно пиринско ястие, приготвя се от изсушен зелен фасул - той се бере в края на лятото, тъй като в планината е студено и няма време напълно да узрее. Шушулките са с зелен цвят, а бобчетата в тях са оформени добре. Суши се нанизан на канап под сайванта, на течение и на сянка. Съхранява се в платнени торбички на студено и сухо място. Най-често се приготвя постно, с домати и изсушени чушки, кромид лук, чубрица, всичко това в гърне на огнището и на слаб огън да къкри. А дали е вкусно.....просто да си оближеш пръстите!
http://recepti.gotvach.bg/r-61952-Мушници_по_Тешовски