Моите форумни постове

Зори
С гордост мога да заявя, че ние в Панагюрище изхвърляме боклука си разделно. Аз лично нямам отделни кошове вкъщи, а използвам цветни торбички за различните отпадъци: в жълта събирам пластмасата и метала, в синя - хартията и в зелена - стъклото. След като се напълнят ги изхвърлям в съответния цвят контейнер. Най-малко изхвърлям стъкло. Най-много ми се събират пластмасови отпадъци от различни видове опаковки, както и хартия най-вече от събраните вестници и списания. От събраните средства чрез разделното събиране на отпадъци в града се монтират пейки в парковете, детски площадки и все хубави неща... И да не забравяме, че всеки тон рециклирана хартия спасява 13 дървета!
Зори
А бихте ли споменали населеното място, за което става въпрос?
Зори
Благодаря за отговора! Поздрави
Зори
Хмммм жалко, че няма такава награда в Готвач gotvach.bg Но пък знае ли се.... може и да включат!
Зори
Ееее то и аз имам вкъщи две прахосмукачки, ама те без мен нещът да чистят..... Идеята ми е примерно докато съм на работа или навън, прахосмукачката да си я пусна чрез Wi-Fi от телефончето и да се прибера на "пометено" . Иначе за основно почистване ще трябва да разчитам на себе си в комплект със старата си дружка-прахосмукачка. А и имаме котка вкъщи и борбата със скубещите й се косми е жестока, направо епична , та затова се оглеждам за надежден помощник и съюзник .
Зори
Вече сериозно се оглеждам за изгодна покупка... Приемам предложения и мнения за марки и модели, който има някакво наблюдение и впечатление моля да го сподели!
Зори
Супер вече има две прахосмукачки-робот в наградите на Готвач gotvach.bg.
Зори
Тиква с прясно мляко на фурна по панагюрски: http://recepti.gotvach.bg/r-63905-Тиква_с_прясно_мляко_на_фурна_по_панагюрски?s=1
Зори
Свински джолан с боб по панагюрски: http://recepti.gotvach.bg/r-78877-Свински_джолан_с_боб_по_панагюрски
Зори
Моля, пак заповядай!
Зори
Ваня, надявам се всички тези хубави автентични рецепти, които си описала по-горе да ги сготвиш, снимаш и качиш в кулинарната мрежа като рецепти, за да можем да им се насладим в пълния им блясък. Поздрави, Заря
Зори
Ето и още една автентична рецепта: Лютеница по 100-годишна рецепта - тя е от Пазарджишкото село Добровница http://recepti.gotvach.bg/r-79641-Лютеница_по_100-годишна_рецепта
Зори
Тази рецепта е от бабата на мой приятел от село Тешево, Гоце Делчевско: Мушници по Тешовски Мушници е традиционно пиринско ястие, приготвя се от изсушен зелен фасул - той се бере в края на лятото, тъй като в планината е студено и няма време напълно да узрее. Шушулките са с зелен цвят, а бобчетата в тях са оформени добре. Суши се нанизан на канап под сайванта, на течение и на сянка. Съхранява се в платнени торбички на студено и сухо място. Най-често се приготвя постно, с домати и изсушени чушки, кромид лук, чубрица, всичко това в гърне на огнището и на слаб огън да къкри. А дали е вкусно.....просто да си оближеш пръстите! http://recepti.gotvach.bg/r-61952-Мушници_по_Тешовски