Зори
Гуру
Моята стенаРецепти1090Снимки4766Статии50Съвети8Коментари369Форумни теми29Постове във форума175За менИзпрати съобщениеточки43764
Забравих да допълня, че в пъдпъдъчите яйца никога няма салмонела. Това е така, защото те имат много силна ципа и малки дихателни отверстия в черупката, които предотвратяват проникването на вредни бактерии. Поради високата телесна температура (42°С), пъдпъдъците са устойчиви на инфекциозни заболявания. Това позволява да се отглеждат, без да се прибягва до ваксиниране, което изключва натрупване в организма и яйцата на лекарствени вещества.
Надявам се, че не съм прекалила с информацията, и ще ви бъде полезна. Или поне ще се замислите дали да не включвате по-често тези малки полезни "бомбички" в ежедневното си меню.
И аз искам да попитам нещо по тази тема. Ако си взема някаква по-голяма награда с натрупаните до сега точки, това означава ли че от "мастър шеф" автоматчно се връщам на ниво "новак" или "чирак"?! Благодаря предварително за отговора!
Виж коментарите във форумната тема:
Диета при малки деца след боледуване от ротавирус?
http://gotvach.bg/forum/t-7820
Почиствам ги, прехвърлям в херметически затворен съд, отгоре наръсвам със захар, затварям капака и във фризера. След това - най често правя смутита, шейкове, домашен сладолед.
Алое вера на гранули/кристали - взема се доза с размер на грахово зрънце + чаша вода и резултата е на лице
Лененото семе също много помага. Ето и рецептата:
http://recepti.gotvach.bg/r-88661-%D0%9B%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8_%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B8_%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0
О да, пролетта често я приготвяме вкъщи. Много е полезна, подсилва имунитета, богата е на желязо, пречиства кръвта, помага при анемия, алергии, екземи...просто едно малко чудо за здравето ни.
Предимно я приготвям на супичка. Ето няколко рецепти:
http://recepti.gotvach.bg/r-82691-Постна_яхния_от_коприва_и_тиква
Използвам пресата за чесъна или финото ренде, ако трябва да наситня повечко чесън. Ако е само две три скилидки си го накълцвам с ножа.
Любимите марки бира са "Каменица", "Пиринско", "Бургаско" и "Ариана".
До колкото знам, вече "Пиринско" и "Шуменско" се произвеждат от пивоварния концерн Карлсберг.
А пък "Каменица" и "Бургаско" са собственост на някаква белгийска пивоварна. Чуха се слухове, че ще закрият завода на Бургаско пиво. Дано само да е слух...иначе би било много жалко най-старата пивоварна в Югоизточна България - "Бургаско пиво" да иде на вятъра....
Да, приготвям, но не много често - само за специални поводи. Голям деликатес са, а и са много полезни.
Ето рецепта за охлюви с тиквички и ориз на фурна:
http://recepti.gotvach.bg/r-72557-Охлюви_с_тиквички_и_ориз_на_фурна