Мартина Тракова
Мартина Тракова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мартина Тракова
Пуснах една рецепта.Трюфел бонбони..Виж я! :kiss:
Мартина Тракова
Лидия,ако чушките са градски няма ли да станат по селски? Джумерки или джимирини,не знам как му е точното име ,защото във всеки край различно му е името.Та тез джумерки пържени с яйца и селски домати на салатка с тях.Ай ,че се окапах!
Мартина Тракова
Може би тази опция трябва да се прибави към профила и така всеки ,който иска да публикува ще може да го направи! :y: Добра идея :y:
Мартина Тракова
Кувертюр ползвам,шоколад само за настъргване.
Мартина Тракова
Лимони,лайм,мента,захар...Това е моята лимонада. :y:
Мартина Тракова
Основно за печено пиле.Придава много хубав вкус.Ползвам и за панировки.
Мартина Тракова
Правя,но не толкова често.Искам да пробвам с брашно за чабата и да добавя сушени домати и маслини. :love: Ако имам хлебопекарна сигурно няма да имам спирачки. :love:
Мартина Тракова
Пилешка и картофена крем :love:
Мартина Тракова
И аз още се двоумя.Купила съм свещи и салфетки само. Една бутилка червено вино със закачен презерватив на нея,но не съм обмислила още добре Трябва да има и от двете по малко. :love: :love:
Мартина Тракова
Сия много добре е обяснила!Има и нещо ,което ще добавя.Ако пастата се яде ал денте,то процесът на варене трябва да бъде прекъснат.Тоест пастата се поставя в купа със студена вода и лед (тъй нареченото шокиране).Има и погрешно мислене,че след като се шокира пастата няма да се слепва. което съвсем не е така.На кратко казано сурови вътре,сварени от вън! :y: Хубава тема!
Мартина Тракова
Точно така,само че аланглето е за меса!
Мартина Тракова
Харесват ми,а понякога ги комбинирам с морков.
Мартина Тракова
Майка ми има една рецепта,от онова време в което е нямало явно миксери и са блъскали на ръка.Та пише в рецептата да е в една посока.Чувала съм го много пъти,когато става дума за теста,но не го използвам.В големите цехове за торти,мислиш ли че вадят яйцата да са със стайна температура?Едва ли! :blush:
Мартина Тракова
Сия,не навсякъде ползват яйчен меланж.В един ресторант ще правим маслени кексчета.Идва технолога на фирмата,вади си яйцата от хладилника и бърка сместа(която е кексова).Всичко му беше студено (яйца и мляко).Опече си ги като пич и няма да казвам каква вкусотия направи.От тогава и аз правя кекса винаги със студени продукти и никога не съм се провалила.От майка ми знам само ,че след като сложиш кекса във фурната да се пече,фурната не се отваря 20 мин.Отваряла съм само за да видя какво ще стане.Надутия кекс спада на секундата.Може би донякъде зависи и от рецептата.Предполагам знаеш,че в сладкарството се спазват стриктно рецептите.Малко повече или малко по малко от дадена съставка и може кекса да иде в кофата.
Мартина Тракова
Аз кекс с швепс не съм правила.Кекса да не мирише после на швепс?
Мартина Тракова
Целувки :love:
Мартина Тракова
Подобрява перисталтиката и ходиш редовно до wc-то по голяма нужда.Това е за хора с тъй наречените мързеливи черва и хроничен запек.
Мартина Тракова
За отслабване и дума да не става.Девер ми пие всяка сутрин и то е по скоро за изхождане,от колкото за отслабване.