Албена Асенова-Писева

Автор
Моята стенаРецепти1167Статии82Съвети27Коментари819Форумни теми12Постове във форума486За менИзпрати съобщениеточки52605

Благодаря за информацията! Изтеглих си Snapseed за обработване на снимки. 


И аз съм ЗА. С нея смъкнах близо 10 кг за 7 месеца. Но излезеш ли от Зоната бързо се наваксват. Но лично за мен е много добра-хапваш често и не огладняаш.

Аз също не мия гъбите,а ги беля. В никое кулинарно предаване не съм виждала да се мият. Те поемат вода,както гъбата за чинии,за това е напълно погрешно тяхното миене.

Аз лично изполвам най-често чопъра. С него нарязвам лук,морков,чушка,домати-все неща които са ми необходими в ежедневното готвене.

Чудесна тема. Аз бих включила всякакви газирани напитки, в това число Кока Кола, Фанта, Спрайт. След като пия от тях, часове наред по зъбите остава сладникав вкус. Тотално съм ги отписала. По-добре напитка със захар, отколкото без.

Аз лично пия всяка сутрин еспресо. А от няколко години съм фен на Tchibo Espresso Sicilia Style,защото притежава интензивен аромат и силен вкус.

Ако става въпрос за малко количество орехи,аз ги начупвам и само ядките слагам в голям стъклен буркан. Бурканът държа в хладилник и хогато ми потрябват имам готови начупени орехи. Когато имам време допълвам буркана.

По принцип удареното е трябвало веднага да се наложи с лед,а след това с риванол за да не се посинее и да не се подуе,но вече е късно .Спокойно челната кост е най-здравата кост в човека,а синините така се разнасят.Неприятна гледка е,но постепенно ще избледнее.

Според мен не е удачно .Всеки може да седне и да препише цяла книга с рецепти. Идеята е да се представи една рецепта,а не да се препише. Със снимката малко ли, много ли се презентира ястието което сам си сътворил. Та дори и в готварските книги рецептите вече почти винаги са придружени със снимки.

Аз също използвам Bosh и не знам дали ще ми повярвате ми служи отлично вече 17 години. 


Аз го използвам всекидневно.С него си нарязвам лука,моркова,чушката доматите при готвене.

Баница,сирене по шопски,капама,лютеница,таратор,пататник,зелник,пълнен шаран и т.н

Много неприятно наистина.Ти си изпробвала почти всичко.Аз също бях прекалила с лекарствата след два поредни грипа.Скоро и мен ме почнаха болки в гърлото,а след тях винаги следва продължителна и мъчителна кашлица.Аз лично се наливам много с чай.Правя си комбинация от мурсалски,липа и мащерка,но не в пликчета,а сушени.Също така си правих отвара с орехи.В един литър вряща вода слагам 3 леко счупени ореха.Варят се 10 мин.,след това 15 мин.отварата се прецежда.Добавя се мед и лимон и се пие 3 пъти дневно.За кашлицата лично аз си купувам билкови бонбони,с евкалипт.Успокояват кашлицата и болките в гърлото.

Точно в сезона на настинките и вирусите е доста трудно да се опазиш.Никакви контакти с хора и посещаване на места с много хора.Това за нишъдъра и аз съм го пробвала и има ефект при налепи.Заимунитета се сетих за бирената мая и пресен сок от червено цвекло.Това съм го чувала от лекари.Оправяй се по-бързо.

Зимата не е най-подходящото време за диети по мое мнение.Но постите например са добър повод да ограничим мазнините в менюто.