Моите форумни теми

Албена АсеноваОткъде да купя Италиански ликьор Alchermes?
Набелязала съм си няколко рецепти с червен ликьор Alchermes ,някой може ли да ми каже дали го има в нашата търговска мрежа и по точно от къде мога да си го набавя?А ако не го открия с какво мога да го заменя?
Албена АсеноваКакво знаете за Лилави картофи?
Някой знае ли нещо за лилавите картофи? За какви ястия са най-подходящи? Какви са на вкус и намират ли се у нас?
Албена АсеноваКакво можем да направим с белтъци?
Много често при готвене използвам само жълтъкабелтъците държа в чашка в хладилника. Стоят два дена и не ми идва на ум какво да ги правя, и съответно ги изхвърлям. Дайте ми идея какво да направя с тях или най-добре е наистина да се изхвърлят. Изключвам идеята за целувки, едно, че са много калорични, друго, че не обичам.
Албена АсеноваКак да направя саламура за сирене?
Получи се така, че се сдобих с повечко домашно сирене.Много е хубаво,но се опасявам,че ще се развали. Как да си приготвя домашна саламура? По-точно, какво е съотношението вода и сол?
Албена АсеноваГотвите ли на сач?
Готвите ли на сач?Интересуваме по-скоро как се използва?Загрява се на котлон или направо във фурната?Продуктите претърпяват ли някаква предварителна подготовка?
Албена АсеноваКакво мислите за Старбъкс?
Какво знаете за Старбъкс, освен че е е международна верига от кафенета. Опитвали ли сте кафе Старбъкс? Какви са ви впечатленията?
Албена АсеноваКак да поправя загоряло ястие?
Случва ми се да загоря нещо което приготвям.Когато е леко загоряла манджа я прехвърлям в друг съд.В други случаи я изхвърлям.Но дори и леко загоряла има вече гаден вкус.Това поправимо ли е?
Албена АсеноваКак да позная ГМО храни?
Как да разпознаем ГМО храните. Някои имат PLU-код по който можеш да се ориентира човек. Но аз лично почти никога не съм го откривала. Може ли да ги разпознаем по външния изглед?
Албена АсеноваДайте нетрадиционни идеи за Великден
Идва Великден. Дайте идеи за боядисване на яйца,правене на козунаци и празнични ястия. Но не традиционни, а нещо различно,което да направи празника ни запомнящ
Албена АсеноваКакви подправки или други продукти приготвяте сами в къщи? Споделете как ги приготвяте
Аз например сама си приготвям червен пипер, ябълков оцет, кисело мляко. Много ми се иска и сирене да си приготвя, но мисля, че ми липсват подходящите условия.
Албена АсеноваКакво ви е мнението за замразените храни?
За или против замразените храни. Аз например замразявам подправки,меса,зеленчуци,но ги предпочитам свежи. Но що се отнася до полуфабрикати като панирани шницели, полусготвени ястия,по скоро -не.