Албена Асенова-Писева

Автор
Моята стенаРецепти1167Статии82Съвети27Коментари819Форумни теми12Постове във форума486За менИзпрати съобщениеточки52605

Скупи кулинари, моля споделете как заснемате своите готови ястия? Кава техника и похвати използвате?
Например, на мен ми е много трудно при липса на дневна светлина. Искуствената не ми допада, а все пак снимката на ястието трябва да те предизвика да отвориш рецептата.

Набелязала съм си няколко рецепти с червен ликьор Alchermes ,някой може ли да ми каже дали го има в нашата търговска мрежа и по точно от къде мога да си го набавя?А ако не го открия с какво мога да го заменя?

Много често при готвене използвам само жълтъка,а белтъците държа в чашка в хладилника. Стоят два дена и не ми идва на ум какво да ги правя, и съответно ги изхвърлям. Дайте ми идея какво да направя с тях или най-добре е наистина да се изхвърлят. Изключвам идеята за целувки, едно, че са много калорични, друго, че не обичам.

Получи се така, че се сдобих с повечко домашно сирене.Много е хубаво,но се опасявам,че ще се развали. Как да си приготвя домашна саламура? По-точно, какво е съотношението вода и сол?

Готвите ли на сач?Интересуваме по-скоро как се използва?Загрява се на котлон или направо във фурната?Продуктите претърпяват ли някаква предварителна подготовка?

Какво знаете за Старбъкс, освен че е е международна верига от кафенета. Опитвали ли сте кафе Старбъкс? Какви са ви впечатленията?

Случва ми се да загоря нещо което приготвям.Когато е леко загоряла манджа я прехвърлям в друг съд.В други случаи я изхвърлям.Но дори и леко загоряла има вече гаден вкус.Това поправимо ли е?

Как да разпознаем ГМО храните. Някои имат PLU-код по който можеш да се ориентира човек. Но аз лично почти никога не съм го откривала. Може ли да ги разпознаем по външния изглед?

Идва Великден. Дайте идеи за боядисване на яйца,правене на козунаци и празнични ястия. Но не традиционни, а нещо различно,което да направи празника ни запомнящ

Аз например сама си приготвям червен пипер, ябълков оцет, кисело мляко. Много ми се иска и сирене да си приготвя, но мисля, че ми липсват подходящите условия.