Албена Асенова-Писева

Автор
Моята стенаРецепти1170Статии82Съвети27Коментари819Форумни теми12Постове във форума486За менИзпрати съобщениеточки52687

Аз не ползвам.Сигурно е много лесно и вкусно.Но трупането на съдове и техника за мен е излишно,освен ако кухнята ми е поне 60 кв. 


Не е ли малко рано за Нова година.Аз съм още в лятна еуфория.Даже на плаж днес бяхме. 


Тук има много добри майстори на питките.С удоволствие ще чакам да разкрият и споделят тайните си.

Готвя традиционните пилешко,свинско,телешко,патешко,пуешко,агнешко,риба.Не готвя заешко и дивеч.

Избягвам да използвам продукти със соя.Даже каймата искам да ми я смелят в магазина,защото в готовата знам,че слагат соя.

Не съм пушач и с риск да предизвикам гнева на пушачите,ще кажа ,че не приемам там където се готви и се храни човек да се пуши.

Незнам коя е най-лошата,но най ми харесват тези на бира Хайникен. 


Рецепти с история има много.Но аз най-често приготвям салата,,Цезар",пица,,Маргарита",мелба,еклери...

Не съм правила толкова често детско парти,но веднъж си поиграх и правих кетъринг хапки за деца -хапки с калинки ,корабчета,декорирани филийки от франзела като личица,мечета и не помня още какво.Бях приготвила и два вида мъфини.

Това както го описваш ми прилича на бухалка за пране.Едно време като са перели жените на селската чешма са я използвали като са тупали с нея прането.

Аз обожавам стари инструменти и съдове.За жалост имам само няколко глинени чинии.Но имам и една електрическа немска,алуминиева тенджера в която използвам и сега.В нея готвя баница , пълнени чушки ,пиле с картофи.Имам хубава голяма фурна,но някои неща не стават толкова вкусни както в тенджера.А на вилата на родителите ми има огнище на което готвим от време на време.

Oсвен да я снимаш като декорация към някоя рецепта.Много ми стана любопитно.

Хе,хе пък аз мисля за дървена бухалка за пране!
Моника ,Си е е най-близо до разгадаване на инструмента! :
