Tatyyana Balova
Новак
Моята стенаРецепти110СнимкиСтатииСъветиКоментари37Форумни теми8Постове във форума49За менИзпрати съобщениеточки626
- Татьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Приготвяте ли пикантни ястия?преди 9 годиниСпомням си, че преди много години един журналист (или журналистка - вече ми се губи, дали не беше Кеворк) го попитаха: "Как се прави интересно интервю?" И той отговори: "Трябва да зададеш въпроса си така, че събеседникът ти да не може да отговори с "да" или "не", трябва да го провокираш към подробен отговор. Не ми се сърдете, но в дадения случай наистина може да се отговаря с "да", "не", "понякога", "рядко"... Може би по-интересно би било да попитаме: "Какви пикантни ястия предпочитате?" или: "Кое отличава пикантните ястия от останалите?" И тогава отговорите ще бъдат много по-подробни и интересни. Например: "Много обичам през вечерите на лютата зима да сляза до мазето, където съм наредила какви ли не буркани и бурканчета, пълни с какви ли не съблазни. Ето ги любимите ми люти чушлета, отгледани с обич в моята градина, гарнирани с копър и магданоз от моята градина, с белеещи в тях по една-две скилидки чесън, с бистър пикантен сок, които ще превърнат простата бобена чорбица в райско наслаждение, особено ако към нея на една кръгла дървена дъсчица са наредени тънко нарязани късчета сланинка, поръсена лекичко с червен пипер".