Kaka i Batko
Новак
Моята стенаРецепти11Снимки9СтатииСъветиКоментари39Форумни темиПостове във форума16За менИзпрати съобщениеточки120
- Кака и Баткодобави коментар към: Как да си направим квас за хлябпреди 9 годиниКак да си направим квас за хляб22.01.2013КулинарияЗдравей! Въпросът ти е от доста време, но все още е актуален за хората искащи да си направят квас и хляб по класическа технология. Всичко, което описваш е напълно нормално и точно така трябва да бъде - леко киселия аромат, пяната заедно с балончетата са признак, че квасът е жив и годен за употреба. Повечкото вода ускорява процеса на втасване, по-малкото го забавя - бабите ни са "приспивали" кваса с повечко брашно, правенето на питки и сушенето им на слънце (вероятно са нямали хладилници) - това ми е интересно как се случва, но се оказва, че въпреки непрекъснатите приказки за съхраняването на традициите няма "булки", които да споделят как нещата са се случвали преди да има перални, съдомиялни, фурни с вентилатор, фризери, хладилници и т.н.