Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Admin»Единичен статус #609885
  • AdminAdminпубликува в кулинарната мрежапреди 5 години, преди 5 годиниСкъпи Кулинари,

    възстановяването на рецепти и статии приключи. На много от вас възстановихме каквото можахме, но за съжаление не всичко бе възможно.

    Можете да използвате дните до 30.11 възползвайки се от повечето точки, за да си добавите новите рецепти.

    От днес 27.11 за всички рецепти важи следното:

    - точните количества на продуктите към всяка рецепта трябва да бъдат написани в рецептата. След като сте приготвили дадена рецепта, знаете какво количество продукти сте вложили.

    - времената за готвене и порциите трябва да бъдат също дадени. След като сте сготвили дадена рецепта, знаете колко време сте я правили и колко порции/бройки са излезнали.

    Ето това е пример за лоша рецепта, каквито повече няма да бъдат допускани до сайта:
    https://recepti.ezine.bg/r-108597

    Абсурдно е да не се дават количествата, защото те са "относителни". За начинаещи кулинари ще е изключително трудно да я приготвят.

    - Всеки потребител трябва да си добави двете имена в профила, ако желае да продължи в сайта. Потребители от рода: чуден вкус, начинаещ кулинар и други подобни няма да бъдат повече допускани. Тези потребители трябва да си добавят реалните имена. Сайтът трябва да бъде прозрачен. След като даваме награди на потребителите, от законова гледна точка трябва да се знае зад дадена награда кой човек стои. Тази информация най-малкото може да ни бъде изискана от НАП.

    Изискването важи за потребителите, които се борят за награди. Награди няма да бъдат пращани на потребители с нереални имена. Ако някой не желае да си добави фамилното име, може да си добави бащиното.

    В крайна сметка тука сме за да готвим и да се забавляваме и не смятам, че има някой нещо какво да крие.

    Поздрави!
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваКъсметлия си Миме,аз като не намерих тенджерите и поръчах друго,сега пак събирам за тях :)))
    • Мария Симова
      Мария СимоваЗдравейте г-н Админ :) Моля, да прегледате наградите! Имам точки за тенджерите :) в играта ги има в категория - 2 300 точки. Но, като влезна с точките да си ги поръчам, тях ги няма! Искам да си ги поръчам за награда и моля да обърнете внимание. В коя категория са те въобще?
      • Мария СимоваМария СимоваБлагодаря, г-н Админ :) вече съм ги поръчала, чакат одобрение :)
      • AdminAdminдано само тея тенджери са и налични след това :)
      • AdminAdminготово
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваБлагодаря ,сега се отвори :)))
    • ВИЛИ-Виолета Матева
      ВИЛИ-Виолета МатеваПривет ,искам да попитам защо като отворя рецептата си Содени питки с маслини и розмарин изписва Не е намерена само при мен ли е така има ли проблем да не се вижда ?
    • Sevdalina Irikova
      Sevdalina IrikovaИскам още един път да поздравя екипът на Готвач за старанието и труда, който положиха, за да набавят част от възстановения материал. Дано си давате сметка за изгубеното време, нерви и търпение за откликването на безброй зададените от нас въпроси. Всеки уважаващ себе си кулинар знае с колко старание, труд, вложени продукти и време отнема публикуването на дадена рецепта. Нея запечатваме и със снимка. За това мен лично продължава да ме дразни факта, че в бързото трупане на точки се преписват рецепти и да, те няма как да имат приложена фотография. Но те няма и как да бъдат с упоменато времето на приготвяне и време на термична обработка - всичко е налучкване. Аз лично не бих се доверила на такава, въпреки, че имам интуиция и усет. Но начинаещите кулинари ще се сблъскват с подобни гафове и "относителни" мерки, което никак не е желателно. Тогава се губи смисъла и целта на този прекрасен сайт. Имам предложение, а именно рецептите без приложени снимки да бъдат с по-малък брой точки, а приложената пък към тях снимка - с по-вече, защото се толерира труда на участника. Съжалявам, но това е моето лично мнение! Пожелавам хубав и успешен ден на всички!
      • AdminAdminАми то и сега е така, рецептата без снимка е само 4 точки, рецептата със снимка 13, а сега покрай аварията 35.