Maria Bejenar
Новак
Моята стенаРецепти3СнимкиСтатииСъветиКоментари1Форумни теми10Постове във форума20За менИзпрати съобщениеточки135
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Как да си направим домашно кисело мляко?преди 9 години1. Първо, разбира се, сваряваш млякото или ако имаш достатъчно доверие на източника, може да пробваш и сурово кисело мляко като само нагрееш млякото до 40-45 градуса.
2. Ако си го сварил – оставяш го настрани докато се охлади до въпросните 40-45 градуса.
3. В малък буркан сипваш малко от прясното мляко, добавяш закваската и разбъркваш много добре. След това връщаш заквасеното мляко при останалото и отново разбъркваш перфектно.
4. Изсипваш в буркани и завиваш бурканите в одеяло или каквото друго намериш. Целта е да се задържи температурата в рамките на няколко часа.
5. Оставяш да се заквасва за 4 до 6 часа, след това махаш одеялото и го оставяш за още 1-2 часа на стайна температура. На финала прибираш готовото мляко в хладилник и му се наслаждаваш с всяка хапка!
Лично аз не съм правила опити, но доколкото знам от други хора прясното мляко от магазина не успява да се закваси, затова недей да си губиш времето. Намери си домашно.