Maria Bejenar
Новак
Моята стенаРецепти3СнимкиСтатииСъветиКоментари1Форумни теми10Постове във форума20За менИзпрати съобщениеточки135
- Мария Беженардобави отговор към форумната тема: Коя е любимата ви бабина рецепта?преди 9 годиниВкусен тутманик по традиционна бабина рецепта
Ето какви продукти ще ви бъдат необходими за нейното приготвяне:
3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 чаена ч. прясно мляко
1 чаена л. сода
1 пакетче суха мая
1 суп. л. захар
1 чаена л. сол
500-700 грама брашно
100 грама масло
350-400 грама сирене
Разтворете маята във вода и добавете захарта към нея. Изчакайте известно време, докато се надуе. Дотогава може да се заемете с приготвянето на тестото. Замесете го с посочените продукти с изключение на сиренето и маслото. Оставете го да втаса в продължение на 30-40 минути. След като втаса, разделете го на три топки и от всяка една направете по 3 кори във формата на правоъгълник. Вземете подходяща тава, намажете я с олио и поставете върху нея първата кора. Намажете я с масло, поръсете със сирене и я завийте във формата на руло. Така процедирате с всички кори. След което разрежете рулото на малки парчета и ги наредете в тавата. Оставете достатъчно разстояние между тях, защото ще увеличат обема си. Намажете с разбитите жълтъци и сложете да се пекат в предварително загрятата фурна. Поне 20-30 минути на 200 градуса. След като го извадите от фурната, поръсете с няколко капки вода и го завийте с кърпа. Оставете го така за 10-15 минути.