Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни теми
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни теми

АнонименКак се прави Филе Елена
Свинското каре е за предпочитане , но може бут, врат та дори и пилешко! Месото се обезципява ! Зарива се в морска сол за не повече от 12 часа. После се изплаква с вода за да падне морската сол и се оставя за 10 мин. да се оцеди . Не се подсушава. Отъркалваме го в предварително смесени черен пипер, чубрица и червен пипер като количеството на чубрицата е двойно по голямо от другите подправки. Пробива се дупка и се промушва здрав конец и се окачва да виси на закрито и ветровито място - на балкона примерно за 10 - 14 дена. Ако времето е топло месото се окачва в хладилника. Ще познаете кога е готово като на пипане трябва да е средно твърдо .С времето ще добиете опит и според вашия вкус ще преценявате . Най добре става от Декември до края на Март, но не пречи и лятото да си го приготвяте но трябва да е в хладилник.