Йорданка Тасева

Иноватор
Моята стенаРецепти378Статии17Съвети1Коментари301Форумни теми36Постове във форума707За менИзпрати съобщениеточки12274

Как приготвяте ориза във фурна? Какво количество е съотношението ориз и вода, за да стане перфектно? Нито суров,нито кашнат..

Съставки
За кората:
1¼ чаши брашно-200гр.
½ чаена лъжичка сол
1 супена лъжица пудра захар
125 гр. масло (студено се настъргва на едрото ренде)
1 яйце или 2-4 супени лъжици студена вода
За плънката:
200 мл. пълномаслено мляко
80 гр. масло
240гр. горчив шоколад-нарязан
250 гр. захар
40 гр. какао на прах
40гр. брашно
¼ чаена лъжичка сол
2 яйца
3 жълтъка
За да се направи кората:
В голяма купа разбъркваме заедно брашното, захарта и солта.
Добавете масло и разбъркайте с вилица, докато започне да прилича на тесто.
Добавя се 1 яйце и продължаваме с разбъркването, докато се образува тесто.
Увийте тестото с найлонова опаковка и се съхранява в хладилник за 1 час.
Леко намазваме форма за пай с диаметър 23-24 см или друга форма (аз съм използвала керамична тавичка сърце) и разточвам кората между 2 парчета фолио или пекарска хартия.
Махам 1 слой фолио и поставям върху формата.Притискам кората по ръбовете и тогава отлепям втория пласт фолио.Изрязвам излишното тесто и пълним със сместа за пая. Загрейте фурната до 180 гр.
За да направите плънката:
В купа разбийте заедно захарта, какаото на прах, брашното и солта.
В касерола или тенджерка поставяме маслото и шоколада и се разбърква в продължение на средно-слаб огън, докато тя стане гладка. (Оставете да изстине за няколко минути, преди да го добавите към сухите съставки и яйцата)
Добавяме яйцата, жълтъците към шоколадовата смес,разбъркваме с тел или миксер и и изсипваме в сухите съставки и се разбърква, докато добре се комбинират.
Изсипваме в кората за пая .
Пече 45 до 50 минути (в средата леко се надува при печене,но после се изравнява).
Охлажда се и се изважда от формата много лесно,като се постави чиния върху него и се обърне с бързо завъртане,а после върху дъното се сложи чиния и се обърне отново.

Здравейте народе, днес правих една рецепта и ми останаха 4 белтъка и се чудя какво да ги направя??

Обичате ли тези ядки? Знаете ли как може да се приготвят, за да падне кафявата люспа?

Козуначено тесто може ли да се замразява? Ще си изгуби ли вкуса?

Кои са уредите,които най-често ползвате в кухнята? Кои улесняват работата ви?

Как съхранявате домашно опечения хляб, питки и други тестени??? И могат ли да се замръзяват и да се ползват по-късно? Сурови или опечени?

Има ли начин да се приготви червено цвекло без да я има тая силна миризма на пръст? Знам, че е много полезно , но вече няколко пъти купувам и изхвърлям, никой в къщи не го харесва заради тази миризма!

Кои са най-подходящите сухи подправки за свинска пържола?

Здравейте, помагайте - след 2 дни майка ми има рожден ден искам да я изненадам с домашна вкусна торта. Споделете най-вкусните кремове и глазури, които сте правили.

Кажете как приготвяте варено тесто за сладкиши. При мен винаги става различно а и понякога хич не става :x: 


Доволни ли сте от вашата съдомиялна и какви препарати използвате за нея?