Gotvach.bg»Съвети»Как се приготвят соеви хапки?

Как се приготвят соеви хапки?

Стан ОйСтан Ой
Новак
261456
Как се приготвят соеви хапки?

Соевите хапки са популярен заместител на месото. Те се предлагат под формата на сушени кубчета в търговската верига. Ако се сготвят правилно, те стават много вкусни и влизат в употреба при различни вегетариански ястия и веган рецепти. Но ако не се следват някои основни правила, стават жилави и трудни за сдъвкване.

Какво е важно да знаем при приготвяне на соевите хапки? Най-важното е да прочете упътването на конкретния продукт и да го следвате.

В общи линии соевите хапки трябва да се залеят с вряла вода при съотношение 1 част хапки и 2 части вода. Течността може и да е повече - това не е проблем, важното е да не е по-малко. Това е ключов момент в готвенето на соеви хапки.

Съдът, в който ще се престоят соевите хапки, се покрива с капак и се оставя така за 3 часа или дори повече. Целта е да поемат от водата и да набъбнат добре. Така стават крехки. В някои рецепти се предлага да бъдат киснати в зеленчуков бульон или прясно мляко - тази стъпка е по ваша преценка, може да се пропусне.

После хапките се измиват с вода и се изстискват, овкусяват се с любими подправки за месо (къри, червен пипер, соев сос, черен пипер, червено вино, чесън на прах) и се ползват за различни рецепти, като могат да се пекат, пържат или задушат допълнително. Или да се гриловат на скара под формата на веджи шишчета.

Могат да се задушат с малко лук и гъби или да се ползват във вегетариански сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати