Gotvach.bg»Съвети»Как да не ми залепва рибата на скарата?

Как да не ми залепва рибата на скарата?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Как да не ми залепва рибата на скарата?

Залепването на рибата по време на готвенето ѝ (на тиган или скара) е едно от най-неприятните неща, които може да се случат. За да предотвратите този момент, трябва да спазвате няколко важни правила. Това са средно високата температура, добре подсушената риба и добре сгорещения тиган/скара.

Ако рибата, която ще готвите, е била в хладилника, е хубаво да я извадите около 15-20 минути преди топлинната обработка. Тиганът или скарата трябва да са добре намазнени, но все пак трябва да се вземе предвид и вида на рибата – някои риби са по-мазни и пускат достатъчно мазнина. Първо може да опечете рибата от страната на кожата, така кожата ще стане по-хрупкава.

Сложете рибата в загретия тиган и след 2-3 минути леко проверете дали може да се отдели лесно от него. Ако не може да се отдели, не опитвайте пак, а изчакайте още малко време. Храни, като рибата, които са много богати на протеини, е че когато са готови, те много лесно се отлепят от нагорещената повърхност.

Другото, което трябва да знаете е, че скара са подходящи само дебели парчета риба, защото тънките залепват и стават твърде сухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
За да не залепва рибата, скарата трябва да е добре загрята и намазана с олио. Първо може да опечете рибата от страната на кожата, така кожата ще стане по-хрупкава.
13.11.2013 10:01