История на гръцкото кафе Фрапе (Frappe)
Нескафе Фрапе (Nescafe Frappe) е измислено през 1957 г. в Солун на Международния търговски панаир, където Янис Дрицас, представител на компанията Nestlé, излага нов продукт за деца.
Продуктът е бил шоколадова напитка, която е била приготвена чрез смесване на шоколад с мляко и разклащане в шейкър.
Какво е кафе Frappe (ледено кафе)?
Гръцкото кафе Фрапе е ледено кафе, приготвено с разтворимо кафе (Nescafe) и вода, което е разбито с миксер за фрапе, за да се получи пенлива и освежаваща напитка. Можете да добавите кубчета лед, след като разбиете кафето, както и захар и мляко - според предпочитанията.
Гръцкото ледено кафе може да бъде Sketos, Metrios, Glykos, Me gala според пропорциите на съставките и личните предпочитания.
Варианти на кафе Фрапе според пропорциите на съставките:
Фрапе Sketos (обикновено, без захар, без мляко): Ако харесвате вашето кафе Фрапе без захар и мляко, тогава добавете само 1-2 чаени лъжички Нескафе, в зависимост от това колко силно искате кафето си, и студена вода.
Фрапе Metrios (средно сладко): 1-2 чаени лъжички Нескафе, в зависимост от това колко силно искате кафето си, 1-2 чаени лъжици захар (равно количество кафе и захар). В чаша смесете Нескафето и захарта и малко вода, като разбиете съставките с миксер за Фрапе до получаване на пяна. После се добавя лед, студена вода и се поднася.
Фрапе Glykos (сладко): 1-2 чаени лъжички Нескафе, в зависимост от това колко силно искате кафето си, 2-4 чаени лъжици захар (удвоява се количеството захар спрямо това на кафето).
Фрапе Me gala (с мляко): добавя се и 1 чаена лъжица мляко (количеството на млякото може да варира според предпочитанията).
Вижте всички предложения за рецепти с кафе.
Коментари