Gotvach.bg»Съвети»Какво е фурна с пиролиза?

Какво е фурна с пиролиза?

Какво е фурна с пиролиза?
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.

Всички домакини знаят, че трябва фурната да се почиства редовно, има обаче на пазара такива уреди за готвене, които се самопочистват или по-точно фурни с пиролиза. Този вид функция позволява на фурната да се почисти без много усилия и да паднат от стените всички капки мазнина и останали парчета печена храна.

Самата дума пиролиза означава изгаряне. Всички мръсотии "изгарят" във фурната при температура от почти 500 градуса. От самото изгаряне се получава много остра миризма на изгоряло. За да не мирише из целият ви дом, производителите на такива фурни са сложили улавящи филтри, които издържат на високи температури. Това значи, че тези филтри нямат нужда от смяна.

Предимства и недостатъци на пиролитичната фурна

- Това, че такива фурни имат функция за пиролитично почистване, несъмнено влияе и върху цената. Това е свързано също и с необходимостта от качествена топлоизолация, за да може фурната да издържи на 500 градуса температура.

- Има още един недостатък на пиролитичната фурна. За да се самопочисти тази фурна, трябва да е на пълна мощност, а това увеличава разходите за електроенергия;

- Предимствата на пиролитичната фурна прикриват и някои недостатъци. Пиролизата позволява да се почистят всички вътрешни части с много високо качество и по-лесно и качествено справяне с мазнините и замърсяванията от загоряло, които може трудно да се достигнат.

Почистване на фурна с пиролиза

- Маха се всичко от фурната, дори и решетките, които трябва да се измият на ръка или в съдомиялна машина.

- Включва се фурната на режима на почистване, като вратата на уреда трябва да е затворена.

Във винаги добре почистената фурна винаги можете да приготвяте вкусни печени ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен