gotvach.bg»Съвети»Как се слага гювеч във фурната?

Как се слага гювеч във фурната?

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
802252071837
Как се слага гювеч във фурната?
Снимка: Stef Vichkova

Повечето хора си мислят, че да готвиш в гювеч е трудно. Но това не е така, стига да знаете как да го използвате правилно.

Гювечът винаги трябва да сеслага в студена фурна, защото, ако се сложи в гореща фурна, има огромна опасност от напукване.

След като си купите гювеч и преди да го сложите във вашата фурна, първото нещо, което трябва да направите, е да го закалите. Напълнете го със студена вода и го оставете 1 час да престои. След това се слага в студена фурна, чиито градуси постепенно се увеличават;

, гю

- След като водата, която сте сложили, заври, се оставя за 5 минути, след това фурната се изключва. Трябва да изчакате гювеча да изстине напълно.

- Друго важно нещо, което трябва да знаете, е, че както споменахме по-горе, фурната никога не трябва да се загрява предварително, когато готвите с гювеч. Той трябва да се сложи в студена фурна и да загрява, заедно с нея.

- Също така е важно, да не готвите на висока температура. При тези съдове се готви бавно и на ниска температура;

- Когато ястието ви е готово за печене, първо, трябва да сложите гювече в студена фурна, която после се загрява на 180-200 °C за около 30-40 минути и след това се намаляват на 150 °C.

Сега е време да ви предложим още няколко вкусотии в гювеч:

- джолан в гювеч;

- пиле в гювеч;

- боб в гювеч;

- свинско с картофи в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати