Gotvach.bg»Съвети»Бременни могат ли да ядат скариди и калмари?

Бременни могат ли да ядат скариди и калмари?

Бременни могат ли да ядат скариди и калмари?

Когато една жена очаква рожба, тя трябва внимателно да избира храната си. Бременни могат ли да ядат скариди и калмари?

Отговорът е да, защото те съдържат малко количество живак, но все пак трябва да ги консумирате в малки количества и трябва да бъдат сготвени по правилния начин. А ето и кои са предимствата на правилно приготвените скариди за бременните жени:

- дават добро количество омега-3 мастни киселини;

- съдържат голямо количество аминокиселини и протеини;

- съдържат голямо количество важни витамини и минерали;

- добър източник на желязо;

- малко съдържание на мазнини;

Правилен начин за приготвяне на скариди, за да се избегнат инфекции:

- трябва да се използва топла вода за тяхното почистване;

Могат ли бременните да ядат калмари? Яденето на 5 грама калмари седмично се смята за безопасно по време на бременност и помага за развитието на бебето.

Ястията с калмари имат добра хранителна стойност и са добър източник на омега-3 мастни киселини, също като скаридите. Във всички морски дарове, каквито са и калмарите има живак. Той може да увреди нервната система на развиващото се във вашата утроба бебе. Въпреки това обаче, калмарите са едни от най-безопасните морски дарове, защото в тях има ниско съдържание на живак.

- И все пак, докато сте бременна, не яжте пържени калмари, защото пърженето значително понижава хранителната стойност на калмарите;

- Консумирайте задушени или сотирани калмари, по този начин ще се запазят всичките им полезни вещества.

Ако обаче сте алергични към калмарите, трябва да ги избягвате, докато трае бременността.

- Най-важното нещо, което трябва да направите, преди да започнете да консумирате скариди и калмари или друга морска храна, е да се консултирате задължително с вашия гинеколог или лекуващ лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен