Подложките за хранене са един красив и практичен акцент, който можем да използваме както заради ползите (по-лесно почистване след хранене), така и заради естетичния вид.
Срещат се всякакъв вид подложки от различни материали, в различни форми и цветове – заради големия избор, винаги можете да намерите подходящия дизайн за Вас и Вашата маса.
Подложките могат да се сложат върху масата, както и върху покривка – всичко е въпрос на вкус. Върху тях могат да се поставят горещи тави, тенджери или други съдове, в зависимост от това от какъв материал е подложката. Освен това, те „омекотяват” шума от чиниите и приборите.
Какви подложки за хранене да изберем?
1. Подложки от плат – те имат възможността да се перат и това е тяхното предимство. Освен това, когато не се ползват, те могат да се сгънат и заемат малко място във Вашия шкаф;
2. Подложки от бамбук – те придават чудесен естествен вид на масата, изолират топлината от съдовете и се почистват лесно – могат да се измият с топла вода и сапун или просто с кърпа, ако не са изцапани;
3. Подложки от PVC – те са изключително удобни, защото се почистват най-лесно от всички други видове;
4. Плетени подложки за хранене – много красиви и удобни, почистването им е същото като на тези от бамбук – с кърпа или с вода;
Изберете най-практичното за Вас, имайте предвид почистването на конкретната подложка за хранене и възможната и способност да изолира топлината от горещи съдове.
Коментари